Hoppa till innehållet
Publicerad: 2 juni, 2023

Rekordmånga ansökningar till årets elskåpsutställning – Pite on my mind!

Konst på elskåp Sjulnäs
Elskåpet i Sjulnäs
Konst på elskåp Hortlax
Elskåpet i Hortlax
Konst på elskåp Öjebyn
Elskåpet i Öjebyn

För tredje året i rad är det nu dags för Pite on my mind - Konst på elskåp. PiteEnergi i samarbete med UNG – Kultur, Park & Fritid presenterar årets utställning som är placerad i 18 olika byar i kommunen.

– Det känns som en naturlig utveckling av utställningen att placera konstskåp i några av Piteås byar. Det var dock klurigare än vi trodde att hitta lämpliga skåp, men jag tycker verkligen vi fått till det! Bland annat Långträsk, Sikfors, Rosvik, Jävre och massa däremellan, säger Anja Lundström, ungdomskonsulent på Piteå kommun.

Upplägget för utställningen är ett open call för personer födda 07-97 att skicka in ett bidrag på temat ”Mer är mer”. Totalt så kom det in 41 bidrag vilket är ett nytt rekord! Därefter tog årets jury vid och den bestod av:

Sofia Öberg, Slöjd & Formkonsulent, Region Norrbotten
Anders Ådemo Marknadschef PiteEnergi
Ann-Britt Stoltz, Piteå Konstförening

Juryn har ej fått ta del av namn och ålder på konstnärerna, utan bedömningen har gjorts av anonyma verk baserat på motiv samt beskrivning.

– Ett svårt men väldigt roligt uppdrag där årets tema ’Mer är mer’ representerades väl i både ord och bild från de inskickade bidragen. Det var inte en lätt uppgift för juryn att göra sitt urval till de 18 som tillslut gick vidare och det är mycket glädjande att se att det finns så stor talang bland Piteås ungdomar! Säger Sofia Öberg, Slöjd- och formkonsulent, Region Norrbotten som var glad över förtroendet att få vara med i juryn.

Initiativet med att ge våra unga konstnärer tillfälle att synas på det här sättet känns helt rätt och vi är glada över att vara en del i detta. Avslutningsvis vill vi passa på att tacka alla konstnärerna för fantastiska bidrag, vi är mycket imponerade över engagemanget vi mött, säger Anders Ådemo, marknadschef på PiteEnergi.

Totalt finns det nu 51 utsmyckade skåp i kommunen. På kartan hittar du alla! De blå markeringarna är årets skåp. Vid varje elskåp finns en etikett med en QR-kod, skanna in den för att läsa konstnärens egna beskrivning av verket.

Deltagande konstnär Elskåpets placering
Melker Löf Bergsviken
Lova Nilsson Hortlax
Felicia Björklund Hemmingsmark
Anton Lundström Sjulnäs
Meja Sandström Böle
Lotta Lindberg Öjebyn
Ellen Pereyra Jävre
Viktor Notelid Arnemark
Liv Sandström Sikfors
Lova Lundmark Sjulsmark
Lukas Berglund Norrfjärden
Märta Berggren Rosvik
Kajsa Westman Stockbäcken
Tova Lindström Långträsk
Kimberley Strandberg Lillpite
Alva Öhman Roknäs
Tea Baas Svensbyn
Vigor Lindberg Blåsmark
Personalbild Personalbild

Kontakta oss

Vi har öppet alla vardagar kl. 7.00-16.00

Dela  Dela på Facebook Dela på Likedin

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med senaste nytt från PiteEnergi,
registrera din e-postadress på länken nedan.
Anmäl dig