Hoppa till innehållet

Circle of life av Melker Löf

Konst på elskåp Bergsviken

Circle Of Life visar hur vårt färgglada och livade liv kan bli i många fall, alldeles för mycket för oss att hantera. Livet, med alla dess olika ansvar och moment omkring en, kan snurra snabbt förbi och göra oss yra, stressade eller till och med överbelastade. I sådana stunder upplevs livet minst sagt jobbigt och det kan skrämma oss från att gå igenom liknande saker men det är endast livets gång.

Ju mer av livets alla olika sidor vi utsätts för, desto mer upplever vi begreppet ”livet” på en personligare samt starkare nivå med mer perspektiv vilket färgerna i bilden försöker symbolisera. I verkets centrum skådas en groda vilket kännetecknas som tur vilket vi människor måste förlita oss på ibland när vi inte känner oss bra nog för att klara av de utmaningar som presenteras i vår vardag. Orden ”Live, Laugh, Love” kan antingen ses som ett sarkastisk, positivt eller lugnande meddelande beroende på ens nuvarande livssituation som endast du själv kan i alla fall försöka kontrollera. Med sagt, ta vara på chansen av att leva för man får endast en chans på sig såvida jag vet.

Jag har skissat digitalt med en penna i programmet Illustrator för att skapa formerna och använt mig av mönsterteknik för att konstruera ett passande mönster. Ytterligare, användes vektorgrafik som gjorde det möjligt att förstöra eller anpassa specifika objekt till min vision.