Hoppa till innehållet
Publicerad: 10 juni, 2022

PiteEnergi mäter badtemperaturen i Piteå i år igen!

Bad i sjö
Vi mäter badtemperaturen på några av Piteås populära badplatser i år igen och dessutom på fler ställen. Kolla badtemperaturen innan du åker till stranden.

Förra årets succé är tillbaka, vi kommer under hela sommaren att presentera badtemperaturerna i realtid till alla badsugna från några av Piteås populära badplatser.

Små trådlösa och batteridrivna sensorer har placerats i vattnet på Norrstrand, Gläntan, Stenskär, Hamnviken, Sandöbadet, Harrträsket, Hemlunda, Lidträsket, Rosvik och Kvarndammen Altersbruk och mäter badtemperaturen i vattnet varje halvtimme, dygnet runt. Mätdjupet är cirka 50 centimeter under ytan.

– Det finns massor av möjligheter med vårt sensornät, det mesta går att mäta och presentera på det sätt man vill. I vintras mätte vi temperaturen i skidspåren och vi jobbar hela tiden med flera idéer till tjänster som vi hoppas kan skapa nytta för Piteborna, säger Anders Ådemo marknadschef, PiteEnergi.

 

Klicka här för att komma till badtemperaturerna

TIPS! Ladda ner vår app, där kan du enkelt se aktuella badtemperaturer när du vill.

 

Ladda ner vår app

Med vår app vill vi göra det enklare för dig att hålla koll på din energianvändning, ge dig möjlighet att göra smarta och medvetna val så du kan spara energi och sänka din kostnad.
Läs mer