Hoppa till innehållet

Badtemperaturer

Vilken strand är dagens bästa? Den frågan har vi svaret på! För tredje året i rad mäter vi temperaturen på några av Piteås populäraste badplatser och under hela sommaren kommer vi här att presentera badtemperaturen i realtid för alla badsugna.

Tips! Om du har en favoritbadplats kan du klicka på det lilla hjärtat så hamnar den alltid först i listan.

Vattentemperatur
16°
Uppdaterad: 23:55

Gläntan

Badplatsen Gläntan ligger på Sandängesstranden, ett område som numera är ett kommunalt naturreservat. Badet är långgrunt med ca. 2 km lång sandstrand och sandbotten.

Vattentemperatur
17°
Uppdaterad: 23:46

Hamnviken

Hamnviken ligger vid Älvvägen mellan Öjebyn och Böle och är synlig från vägen. Här finns en lång badbrygga som skapar en avskärmad mindre badplats, vilket gör badet lite säkrare för barnen.

Bad i sjö
Vattentemperatur
17°
Uppdaterad: 23:56

Harrträsket

Du hittar Harrträskets badplats längst ut på Avastrandsvägen och här finns goda parkeringsmöjligheter. En naturskön badplats med sandstrand, perfekt för barnfamiljer. Här finns även brygga, grillplats och tillgång till omklädningsrum.

Vattentemperatur
16°
Uppdaterad: 23:51

Hemlunda

Nästan längst ut på Hemlunda, ligger den fina lilla sandstranden med karaktär av ett havsbad men här badar du i Svensbyfjärden som är en del av Piteälven.

Vattentemperatur
15°
Uppdaterad: 23:54

Kvarndammen Altersbruk

Kvarndammen är en populär och lättillgänglig badplats i Alterälven. ”Bruket” som det ofta kallas, ligger i den natursköna miljön vid den gamla kvarnen i Altersbruk. På området finns bland annat kiosk, minigolf och utedass.

Vattentemperatur
14°
Uppdaterad: 23:58

Lidträsket

Lidträsket ligger ett stenkast från hembygdsområdet Swensbylijda. Bra bryggor, omklädningsrum, torrdass och gungor.

Vattentemperatur
19°
Uppdaterad: 19:58

Norrstrand

Piteås mest centrala sandstrand. Perfekt för badsugna i alla åldrar, dag som kväll. Vid själva badet finns en badbrygga och i närområdet hittar du aktiviteter som beachvolleyboll, skatepark, minigolf, boulebana och frisbeegolf.

Vattentemperatur
15°
Uppdaterad: 23:52

Blåsmark

Fin liten sandstrand med brygga, omklädningsrum och volleybollplan. Den ligger lättillgängligt på Hemträskets nordöstra sida. Parkerar gör du med fördel vid byns hembygdsgård.

Vattentemperatur
14°
Uppdaterad: 23:51

Sandöbadet

Sandöbadet ligger i Sjulnäs vid Lillpiteälvens mynning. En naturskön badplats med god tillgänglighet. Vägen går ända fram till badet, det finns handikapptoalett och en ramp till caféstugan.

Vattentemperatur
18°
Uppdaterad: 13:47

Stenskär

Ön Stenskär är en riktig sommaridyll som ligger ute i Piteå skärgård. Viktig sak att tänka på är att Stenskär ingår i Bondöfjärdens naturreservat, vilket gör att man bör visa särskild hänsyn mot naturen när man vistas här.

Vattentemperatur
16°
Uppdaterad: 23:33

Fårösundet

Badplatsen i Fårösundet vid Räkstigen på Djupviken är populär, inte minst för boende i området och småbarnsfamiljer.

Vattentemperatur
17°
Uppdaterad: 23:55

Brännträsket, Sjulsmark

Brännträsket i Sjulsmark är en lättillgänglig badplats med både brygga, ett handikappanpassat utedass och en ramp mellan omklädningsrummet och vattnet.

Dela  Dela på Facebook Dela på Likedin
Personalbild Personalbild

Kontakta oss

Vi har öppet alla vardagar kl. 7.00-16.00

Ladda ner vår app

Med vår app vill vi göra det enklare för dig att hålla koll på din energianvändning, ge dig möjlighet att göra smarta och medvetna val så du kan spara energi och sänka dina kostnader.
Läs mer