Hoppa till innehållet
Publicerad: 29 juni, 2022

Piteå Summer Games är tillbaka!

Vi har längtat efter en sommar då Piteås fotbollsplaner samt gator och torg återigen fylls med folk. Efter två år av inställd turnering till följd av pandemin, är det nu äntligen dags för ett nytt Piteå Summer Games. Ett av Piteås mest kända varumärken som enskilt lockar flest besökare från hela världen och som årligen skämt bort oss genom att fördubbla befolkningen den sista helgen i juni.

Att evenemanget är viktigt för människorna och föreningslivet är enkelt att förstå men att turneringen även bidrar med nästan 100 miljoner till vårt näringsliv är minst lika viktigt. När pandemin slog till och konsekvensen blev inställda turneringar utmanades hela existensen.

– Att förlora något som betyder så mycket för Piteå och piteborna var något som vi verkligen inte ville skulle hända. Vi vet hur mycket Piteå Summer Games betyder och för oss var det självklart att hjälpa till säger Anders Ådemo, marknadschef på PiteEnergi  

Årets turnering spelas 1-3 juli och antalet anmälda lag beräknas till cirka 650 stycken. Lokala och regionala lag kommer att få spela matcher mot lag från bl.a. Brasilien, Argentina och Spanien vilket oftast blir minnen för livet.

Samma område – nytt namn
Turneringen kommer precis som tidigare år att genomföras runt om i kommunen med centrum runt Noliaområdet som nu byter namn till PiteEnergi Arena området. Området omfattar 11 planer där det spelas fotboll från minsta 5-manna till 11-mannamatcher. Planerna kommer att heta PiteEnergi 1-11 där syftet är att synliggöra partnerskapet oss emellan ytterligare.

– Vi är otroligt tacksamma att PiteEnergi erbjöd sig att hjälpa oss när vi hade det som tyngst. Vi vet att turneringen engagerar väldigt många människor och parter. Allt från piteborna som får njuta av en folkfest till föreningslivet som får intäkter att bedriva en bra verksamhet men också för näringslivet som får möjlighet att ta hand om våra gäster. Tillsammans med alla upplevelser vi skapar med deltagande lag vill vi ge positiva minnen från Piteå, säger Anna Bogren-Dahlberg, verksamhetsansvarig på Piteå Summer Games.

Personalbild Personalbild

Kontakta oss

Vi har öppet alla vardagar kl. 7.00-16.00

Dela  Dela på Facebook Dela på Likedin

Ladda ner vår app

Med vår app vill vi göra det enklare för dig att hålla koll på din energianvändning, ge dig möjlighet att göra smarta och medvetna val så du kan spara energi och sänka dina kostnader.
Läs mer