Hoppa till innehållet

Så här går det till

När du väljer att ansluta ditt hus till bredband via fiber så får du en stabil och framtidssäker uppkoppling. Driftsäkerheten är hög och tekniken beprövad och trygg. Du får tillgång till internet, tv och telefoni levererat via vårt fibernät och du väljer själv vilken eller vilka tjänster och leverantörer som passar dig bäst.

I installationen ingår uppkoppling och montering av anlutningsdosa, montering av kabelskydd och söktråd. Grävning på egen tomt ingår ej, men finns att beställa som tillval.

Hembesök och planering
Vi kommer hem till dig och informerar och går igenom din installation. Du får information om grävning på tomten, håltagning i yttervägg och vi kommer överens om en överlämningspunkt vid din tomtgräns.

Grävning på egen tomt
Börja alltid med att först begära kabelutsättning för den plats där du tänkt gräva på för att undvika att gräva av några kablar eller rör. Gå in på Ledningskollen.se och skapa ett ärende. Diket du gräver bör vara ca 40 cm djupt från överlämningspunkten fram till ytterväggen där håltagningen ska ske.

Installationstillfället
Vid installationstillfället kommer vi hem till dig och monterar anslutningsdosan, blåser in fiberkabel i den tomma slangen och aktiverar din anslutning. Du får ett leveransbesked av oss när allt är klart och det är dags att beställa dina tjänster inom internet, TV och telefoni. Detta gör du enkelt genom att gå in på vår tjänsteportal.

Support och service
Behöver du hjälp och support med att komma igång så är du välkommen att kontakta oss.

 

Installationsguide Bredband

Installationsguide Bredband

Installationsguide Bredband Uppladdat: 2023-05-08 | pdf2.1 Mb Ladda ner
Personalbild Personalbild

Kontakta oss

Vi har öppet alla vardagar kl. 7.00-16.00

Dela  Dela på Facebook Dela på Likedin