Hoppa till innehållet
Publicerad: 25 maj, 2022

Ännu mera konst på elskåp!

Ifjol fyllde Piteå 400 år och som en del i firandet så skapades en konstutställning på stadens elskåp som fick namnet ”Pite on my mind”. Ungdomar fick skicka in sina bidrag och ett antal valdes ut av en enväldig jury, för att sedan tryckas och därefter fästas på elskåp i centrala Piteå. Resultatet blev en konstutställning som kan beskådas av allmänheten.

De utsmyckade skåpen från ifjol står kvar och nu kommer det att adderas 17 stycken nya skåp med nya konstverk, i samband med årets jurybedömda utställning. Personer födda 96-06 har kunnat skicka in sina verk, där de arbetat utifrån temat ”Tänk innanför boxen”. Till årets utställning kom det totalt in 32 kreativa bidrag.
– Vi fick så otroligt positiv respons, både från deltagande konstnärer och från åskådare som tyckte det blev ett uppiggande inslag i stadsbilden. Det kändes solklart att köra en repris, berättar Anja Lundström, ungdomskonsulent på Piteå Kommun.

Årets jury bestod av:
Kristina Englund, Kultursekreterare Piteå Kommun
Anders Ådemo, Marknadschef PiteEnergi
Jens Pettersson, Konstpedagog Piteå Konsthall

– Vi tycker att konstutställningen är ett väldigt fint initiativ, som gör vår stad bättre och ännu mer intressant. Idéen att ge våra konstintresserade ungdomar en större plats i Piteå känns helt rätt och vi hoppas och tror att både Pitebor och stadens besökare får se ännu en uppskattad konstutställning nu i sommar. Avslutningsvis vill vi tack alla konstnärerna för fantastiska bidrag, det var verkligen inte enkelt för oss i juryn, säger Anders Ådemo, marknadschef på PiteEnergi.

För att hitta alla elskåp i utställningen så använder du denna karta. Klicka på kartan för att öppna den.

Lyssna på konstnärens egna beskrivning av konstverket
Vid varje elskåp finns en etikett med en QR-kod, skanna in den med din mobilkamera för att lyssna på konstnären som berättar om sitt verk.

Deltagande konstnärer: Albin Viklund, Hilda Markgren, Emil Viklund, Ella Lindgren, Ludvig Bengs, Klara Nilsson, Jenny Lundh, Cookie Määttä Pettersson, Saga Lundmark, Signe Grubbström, Alexandra Johansson, Mikaela Bäckström, Rebecca Stenström, Fanny Karlsson, Linnea Andersen, Batseba Tsegay och Tea Andersson.

Bakom arbetet med utställningen står UNG Kultur, Park & Fritid Piteå Kommun tillsammans med PiteEnergi

Personalbild Personalbild

Kontakta oss

Vi har öppet alla vardagar kl. 7.00-16.00

Dela  Dela på Facebook Dela på Likedin

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med senaste nytt från PiteEnergi,
registrera din e-postadress på länken nedan.
Anmäl dig