Solvåg

Förutom att vara storskalig forskningsanläggning för dubbelsidiga solpaneler i kallt klimat och åldrandet av värmebehandlat trä, skapar solpanelerna i solcellsparken Solvåg en grön park och social mötesplats för besökare och verksamma på universitetsområdet i Piteå.

Solvåg är en storskalig forskningsanläggning för dubbelsidiga solpaneler i kallt klimat som genom forskningen kommer att ge svar på hur produktionen påverkas av olika lutningsvinklar, kyla, vind, reflektion från mark o.s.v. Förutom att parken är en forskningsanläggning där soltekniken ska prövas, så är det också en grön park och social mötesplats med promenadvänligt trädäck.

Anläggningen är ett samarbete mellan PiteEnergi, Piteå Science Park, Luleå tekniska universitet, där ett designteam utformat solpanelsparken, BDX, Warminthewinter, Stenvalls trä, Ute Trä AB och norska forskningsinstitutet Norut som står för den tekniska utformningen.

 

Senast uppdaterad: 30 augusti, 2018
Personalbild Personalbild

Kontakta oss

Våra rådgivare hjälper dig med smartaste elavtalet, bästa värmelösningen och den snabbaste kommunikationslösningen. Du når alla våra rådgivare på telefon 0911-648 00.

Dela  Share on facebook

Nya Mina sidor

Med Mina sidor tar du enkelt kontroll över din energianvändning. Logga in på Mina sidor och se mer detaljerad energistatistik för både din el och fjärrvärme.
Till mina sidor