Hoppa till innehållet
Publicerad: 18 april, 2018

Solvåg

Förutom att vara storskalig forskningsanläggning för dubbelsidiga solpaneler i kallt klimat och åldrandet av värmebehandlat trä, skapar solpanelerna i solcellsparken Solvåg en grön park och social mötesplats för besökare och verksamma på universitetsområdet i Piteå.

Solvåg är en storskalig forskningsanläggning för dubbelsidiga solpaneler i kallt klimat som genom forskningen kommer att ge svar på hur produktionen påverkas av olika lutningsvinklar, kyla, vind, reflektion från mark o.s.v. Förutom att parken är en forskningsanläggning där soltekniken ska prövas, så är det också en grön park och social mötesplats med promenadvänligt trädäck.

Anläggningen är ett samarbete mellan PiteEnergi, Piteå Science Park, Luleå tekniska universitet, där ett designteam utformat solpanelsparken, BDX, Warminthewinter, Stenvalls trä, Ute Trä AB och norska forskningsinstitutet Norut som står för den tekniska utformningen.

Klicka här för att följa solpanelernas produktion.

 

Personalbild Personalbild

Kontakta oss

Våra rådgivare hjälper dig med smartaste elavtalet, rätt värmelösning och den snabbaste uppkopplingen. Du når alla våra rådgivare på telefon 0911-648 00.

Dela  Dela på Facebook Dela på Likedin

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med senaste nytt från PiteEnergi,
registrera din e-postadress på länken nedan.
Anmäl dig