Hoppa till innehållet

Producera egen el med solceller

Omvandla solljus till förnybar el med solceller på taket och bli din egen solelsproducent. Vi hjälper gärna till att ta fram en kalkyl som är baserad på just dina förutsättningar.

Solens energi ger egen klimatsmart el, en lägre elkostnad och du bidrar samtidigt till en hållbar framtid. En solcellsanläggning är i stort sett självgående, helt underhållsfri och kräver minimalt med skötsel.

Om ditt tak är vänt mot söder har du goda förutsättningar men du kan montera solpaneler på din villa oavsett hur ditt tak ser ut. Taklutningen kan göra en viss skillnad på hur stor effekt du kan få ut, 45 grader är optimalt för bästa effekt.  Innan du installerar solceller bör du kontrollera om det krävs bygglov för din fastighet.

Prisexempel för solceller till villa och fritidshus

Nedan ser du exempel som ger dig en uppfattning om vad det kan kosta att installera våra solceller. Vi hjälper gärna till att ta fram ett erbjudande som är baserat på just dina förutsättningar.

Solceller till takyta 40 kvm

16 solpaneler
Produktion = 6300kWh/år med bra, realistiska förutsättningar 6,6kW installerad effekt

Prisexempel med installation
Traditionell riktare: 136 654kr eller 110 473kr efter grönt avdrag
Hybridväxelriktare: 145 540kr eller 117 582kr efter grönt avdrag

Solceller på tak

Solceller till takyta 64 kvm

26 solpaneler
Produktion = 10 200kWh/år med bra, realistiska förutsättningar 10,7 kW installerad effekt

Prisexempel med installation
Traditionell riktare: 172 342kr eller 139 023kr efter grönt avdrag
Hybridväxelriktare: 183 115kr eller 147 642kr efter grönt avdrag

Energilån – för hållbara energilösningar

Behöver du låna pengar till en klimatsmart energilösning? Nu kan vi i samarbete med Sparbanken Nord erbjuda Energilån - ett förmånligt lån som ger dig möjlighet att investera i hållbara energilösningar.

Intresseanmälan Solceller

Jag är intresserad av solceller och vill veta mer. Jag godkänner att PiteEnergi kontaktar mig med hjälp av de uppgifter jag fyller i nedan.

Personalbild Personalbild

Kontakta oss

Våra rådgivare hjälper dig med smartaste elavtalet, rätt värmelösning och den snabbaste uppkopplingen. Du når alla våra rådgivare på telefon 0911-648 00.

Dela  Dela på Facebook Dela på Likedin

Ladda ner vår app

Med vår app vill vi göra det enklare för dig att hålla koll på din energianvändning, ge dig möjlighet att göra smarta och medvetna val så du kan spara energi och sänka dina kostnader.
Läs mer