Hoppa till innehållet

Laddbox hemma

Börja dagen med fulladdade batterier. Laddboxen för hemmet gör att du kan ladda elbilen säkrare och snabbare.

Det finns flera saker att tänka på om man vill kunna ladda sitt elfordon i hemmet. För att kunna ladda snabbt och säkert rekommenderar vi att man köper en så kallad laddbox. En laddbox är speciellt utformad för laddbara fordon och möjliggör därför laddning med en högre strömstyrka än ett vanligt eluttag. Laddningen går på så sätt snabbare och är också ett säkert alternativ då boxen kommunicerar med fordonet och automatiskt stänger av om något skulle gå fel.

Elsäkerhetsverket avråder från att ladda elfordon i vanliga vägguttag eftersom belastningen på hushållets elsystem blir för hög. I ett vanligt uttag finns heller ingen kommunikation mellan vägguttag och bil, vilket behövs för att säkerställa att strömmen bryts om något går fel, med en laddbox bryts laddningen avbryts automatiskt om något skulle bli fel. Tänk också på att du måste ha en jordfelsbrytare typ B, när du ska ladda din bil hemma.

Intresseanmälan laddbox

 

Personalbild Personalbild

Kontakta oss

Våra rådgivare hjälper dig med smartaste elavtalet, rätt värmelösning och den snabbaste uppkopplingen. Du når alla våra rådgivare på telefon 0911-648 00.

Dela  Dela på Facebook Dela på Likedin

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med senaste nytt från PiteEnergi,
registrera din e-postadress på länken nedan.
Anmäl dig