Hoppa till innehållet
Publicerad: 10 januari, 2024

Pite on my mind – Konst på elskåp 2024

Illustrerad bild av ett elskåp och en affisch som påvisar evenemanget.

Det blir en rivstart på det nya året med att återigen bjuda in till OPEN CALL för unga kreativa personer som vill visa sin konst på offentlig plats. Piteå kommun och PiteEnergis samarbete ”Pite on my mind” med konst på elskåp går av stapeln för fjärde året i rad!

– Vi fortsätter att stödja och uppmuntra konstintresserade ungdomar att visa upp sin skicklighet och fantasi genom konst på elskåp. Det är en fantastisk möjlighet att göra Piteå ännu mer intressant och inspirerande, säger Anders Ådemo, marknadschef på PiteEnergi.

2024 års tema är ”Typ ett djur” tanken är att man ska inspireras från djurrikets värld. Mönster, klor, pälsar, snablar, horn, hovar, fjäll, tentakler? Riktiga djur, mytologiska djur, verkliga eller overkliga! Kanske med utgångspunkt ur zebrans ränder? Eller gör ett porträtt av din golden retriever? Tolkningen är givetvis helt upp till kreatören, alla tekniker är välkomna och bidraget lämnas in digitalt. Ett antal bidrag väljs ut av en jury för att printas på vinyl och därefter fästas på elskåp. Resultatet blir en konstutställning som kan beskådas av allmänheten.

-En av de roligaste grejerna med konst på elskåp är all den positiva responsen som kommer från personer som ser de utsmyckade skåpen i sin vardag. Det lider ingen brist på kreativa ungdomar i den här staden, och jag hoppas att både personer som redan varit med tidigare år och nya är peppade på att skicka in ett bidrag! Detta säger Anja Lundström, ungdomskonsulent på Piteå kommun.

Vill du vara med?
För att delta ska du vara född 1998-2008, samt bo eller studera i Piteå kommun. Juryns beslut kan inte överklagas, max ett bidrag per sökande, kostnadsfritt att delta.

Skicka in ditt bidrag till piteonmymind@piteenergi.se senast den 31 mars, 2024.

Formatet på inskickade bidrag ska vara högupplöst PDF alternativt en .ai- eller .psd-fil. 550×750 mm med en upplösning på minst 175 dpi i 100% storlek. OBS! Tänk på att elskåpen har varierande storlekar och det kan bli aktuellt att vi måste beskära utvalda bidrag för att passa in på elskåpet.

Bifoga även: Titel på verket / Vilken teknik du använt / Beskrivning av verket / Ditt namn / Vilket år du är född / Vart du bor / Om du studerar, vilken skola du går på.

För mer frågor kontakta ungdomskonsulent Anja Lundström 0911-69 54 16

Affisch Pite on my mind

Pite on my mind

Pite on my mind Uppladdat: 2024-01-19 | pdf1.4 Mb Ladda ner
Dela  Dela på Facebook Dela på Likedin

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med senaste nytt från PiteEnergi,
registrera din e-postadress på länken nedan.
Anmäl dig