Hoppa till innehållet
Publicerad: 6 juli, 2023

Vi vill främja en Aktiv Fritid i Piteå

Woman legs walking on forrest trail

Genom åren har vi aktivt arbetat med att stödja föreningslivet genom olika projekt och initiativ, och tillsammans med föreningslivet strävar vi efter att skapa ännu bättre förutsättningar för en aktiv fritid. Vi är vi medvetna om att social hållbarhet blir allt viktigare, och vi vill ta ett ännu större ansvar för att förbättra livskvaliteten för ännu fler människor.

Vi på PiteEnergi har valt att stödja initiativ som inspirerar till både rörelse och motion, samt gemenskap och tillhörighet. Vi strävar efter att skapa aktiviteter som passar många människor, då en aktiv fritid kan betyda olika saker för olika människor.

Under det senaste året har vi bland annat stöttat olika knattelopp, skapat aktiviteter för ungdomar under höstlovsveckan, arrangerat barnkalaset i södra hamn och även anordnat seniordag på PiteEnergi Arena. Den gemensamma nämnaren för alla dessa evenemang är att vi alltid gör det tillsammans med föreningslivet. Vi har också samarbetat med Piteå IF och andra starka företag med stort engagemang för Piteås framtid i projektet Samhällsvinsten, där vi  under året har skapat pop-up fritidsgård i befintliga lokaler för kommunens ungdomar.

– Att utveckla förutsättningarna för en aktiv fritid är vårt främsta mål inom social hållbarhet, och som det lokala energibolag vi är, känns det extra bra att det är piteborna som drar nytta av detta, berättar Daniel Eriksson, Hållbarhetsansvarig på PiteEnergi.

Semestertips!
Hitta ut är ett spännande koncept som kommit till Piteå, där du kan delta på egen hand eller tillsammans med andra genom att gå, springa eller cykla.

Alla checkpoints finns tillgängliga dygnet runt under sommarhalvåret, vilket ger dig friheten att ge dig ut när det passar dig bäst. För att delta behöver du antingen ladda ner Hitta ut-appen eller skriva ut en karta. Oavsett vilket alternativ du väljer, kommer Hitta ut att ge dig en rolig och utmanande aktivitet samtidigt som du upptäcker Piteås vackra platser.

Läs mer och ladda ner karta: här

 

 

Personalbild Personalbild

Kontakta oss

Vi har öppet alla vardagar kl. 7.00-16.00

Dela  Dela på Facebook Dela på Likedin

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med senaste nytt från PiteEnergi,
registrera din e-postadress på länken nedan.
Anmäl dig