Vi bryr oss om miljön i Piteå, därför har vi HVO i tanken!

Peter och David tankar lastbilen med HVO.

HVO:n är fossilfri och till stor del tillverkad av avfall och restprodukter. Genom att vi tankar med HVO sänker vi koldioxidutsläppen med upp till 90 procent, och eftersom vi kör ca 1500 mil med den här lastbilen per år så kommer det helt klart att göra skillnad.

Satsningen vi gör kommer att bidra till mindre koldioxidutsläpp, något som är ett av PiteEnergis miljömål. Övergången till HVO, väntas bli okomplicerad, motorer och bränsletankar ska fungera lika bra med biobränslet. Efter ett års användning av HVO kommer vi att utvärdera effekten, både när det gäller bränsleförbrukning och underhållsbehov.

– Som ett led i vårt hållbarhetsarbete välkomnar vi nu miljösmarta transporter i verksamheten. Vi behöver alla hjälpas åt för att minska vår miljöpåverkan och bidra till ett mer hållbart samhälle. Alla kan inte göra allt men alla kan göra något, säger Daniel Eriksson Miljö- och kvalitetsansvarig. Alla avdelningar på PiteEnergi har tydliga mål och jobbar ständigt för att minska verksamhetens klimatpåverkan.

Fakta HVO:
HVO 100 är ett 100 procent förnybart och fossilfritt dieseldrivmedel som kan bidra till betydande minskning av CO2-utsläppen jämfört med fossil diesel. Den framställs av förnybara råvaror, olika animaliska och vegetabiliska fetter och vanligast är avfall och olika bi- och restprodukter från t.ex. slakterier. Produkten innehåller ingen palmolja. Minskningen av växthusgasutsläpp är i upp till 90 procent men i genomsnitt 85 procent jämfört med fossil diesel och 65 procent i jämförelse med vår GoEasy Diesel med förnybar inblandning. Exakt hur stor minskningen blir beror på typ av råvara som använts vid tillverkningen.

Senast uppdaterad: 26 februari, 2020
Personalbild Personalbild

Kontakta oss

Vi har öppet alla alla vardagar kl 7.00-17.00

Dela  Share on facebook

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med senaste nytt från PiteEnergi,
registrera din mejladress på länken nedan.
Anmäl dig