Hoppa till innehållet
Publicerad: 30 mars, 2020

Vårt IT-skrot återanvänds och får en andra chans

Fredrik Hagman vid säkerhetsskåpet där vi lämnar vårt IT-skrot

En gång per år kommer säkerhetsskåpet från Atea till PiteEnergi. Där kan vi på ett miljövänligt sätt samla in vår gamla IT-utrustning.

Det bästa vi kan göra för miljön är att förlänga livet på en befintlig produkt istället för att tillverka en ny. Genom att samla in och återvinna vår gamla IT-utrustning kan vi bidra till en hållbar konsumtion och produktion. Det finns en stor efterfrågan på begagnade produkter exempelvis bland skolor. Genom att lämna in den gamla elektroniken bidrar vi även till minskad klimatpåverkan.

55 % av alla enheter som loopas återanvänds och säljs vidare till exempelvis skolor, av vårt IT-skrot kunde 26% återanvändas. PiteEnergi är även medlemmar i Ateas 100% klubb. Totalt har över 400 organisationer anmält sitt intresse till 100% klubben. Det innebär att de aktivt arbetar för 100% IT-återtag inom verksamheten.

Sammanlagt har vi lämnat in 550 kg IT-utrustning och en dryg fjärdedel har kunnat återanvändas. Den totala miljöbesparing genom återanvändning och återvinning är mer än 4 ton CO2-ekvivalenter.

Hållbarhet är viktigt för oss och i vårt hållbarhetsarbete bidrar vi till 13 av de 17 globala målen i Agenda 2030.  

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete i vår hållbarhetsredovisning

Personalbild Personalbild

Kontakta oss

Vi har öppet alla vardagar kl. 7.00-16.00

Dela  Dela på Facebook Dela på Likedin

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med senaste nytt från PiteEnergi,
registrera din e-postadress på länken nedan.
Anmäl dig