Nya fjärrvärmeledningar under Öholmabron

I sommar ska vi byta ut den gamla fjärrvärmeledningen under Öholmabron mot nya ledningar med större dimension, vilket kommer att ge ännu tryggare leverans av fossilfri fjärrvärme till våra kunder i Bergsviken, Storfors och Hortlax. Detta gör även att vi ännu bättre nyttjar spillvärmen från Smurfit Kappa. Hållbart och bra både för våra kunder och miljön.

Vintertid har vi tvingats komplettera fjärrvärmen i Bergsviken, Storfors och Hortlax med att starta vår oljepanna vid Amu i Bergsviken, framförallt när det varit riktigt kallt.

Detta beror på att fjärrvärmeröret som idag leds över älven, på sidan av Öholmabron, har ett innermått på 15 centimeter vilket är i minsta laget. Detta rör ska nu bytas ut mot två rör, som dessutom är en decimeter bredare.

– Det har gått tungt att pumpa över fjärrvärmevattnet från Smurfit Kappa, när det blivit riktigt kallt ute har vi behövt starta vår oljepanna på Amu för att få mer värme. Vi vill slippa använda oss av fossila bränslen, säger Tomas Johansson, projektledare vid PiteEnergi.

Under byggtiden kommer en provisorisk ledning på Öholmabron att användas, för att inte få driftavbrott på Bergsvikssidan. Arbetet beräknas vara klart kring midsommar och cykelbron går att använda under hela projeketet, med förbehåll att korta stopp i cykeltrafiken kan komma att behövas.

Senast uppdaterad: 6 maj, 2020
Personalbild Personalbild

Kontakta oss

Vi har öppet alla alla vardagar kl 7.00-17.00

Dela  Share on facebook

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med senaste nytt från PiteEnergi,
registrera din mejladress på länken nedan.
Anmäl dig