Hoppa till innehållet
Publicerad: 11 april, 2018

Lättare att leva klimatsmart 2018

Vill du göra något långsiktigt hållbart som gagnar både dig själv och andra? Och som dessutom är bättre för både miljön och plånboken? Under 2018 finns flera möjligheter att söka bidrag för att kunna leva mer klimatsmart!

Ökat stöd för solceller till privatpersoner
Regeringen ökar stödet för solceller från och med 1 januari 2018. Det betyder att även du som privatperson kommer att kunna få stöd med 30 procent av kostnaderna när du installerar en egen solcellsanläggning. Vi ser ljust på regeringens beslut att utöka stödet för solceller till privatpersoner. Att intresset för solceller och småskalig elproduktion växer hos privatpersoner är en positiv utveckling som välkomnas av oss. Läs regeringens pressmeddelande här.

Få bidrag för din elcykel
Har du också blivit omkörd i en uppförsbacke av en cyklist som knappt verkar behöva trampa? Kanske tar det också ett tag innan du inser att det inte är din kondition som är dålig, personen som just körde förbi dig satt förmodligen på en elcykel. Just elcyklarna är numer en vanlig syn på Piteås gator, en växande trend som verkar vara här för att stanna. Visste du att du som privatperson som köper ett nytt elfordon i form av en elcykel, elmoped eller elmotorcykel kan ansöka om en elfordonspremie hos Naturvårdsverket? Ställ bilen, spara på miljön och din egen energi och få mer kraft över till annat!

Elfordonspremien gör att du kan få tillbaka en fjärdedel av priset med ett maxbelopp på upp till 10 000 kronor. Läs mer om villkoren för elfordonspremien på Naturvårdsverkets sida.

Kör grönare med elbil
Bostadsrättsföreningar och företag har idag möjlighet att söka stöd genom klimatklivet för att installera laddplatser för elfordon.

Vi på PiteEnergi har en egen laddstolpe utanför vårt kontor på Västra Kajvägen som är öppen dygnet runt, och vi bjuder dessutom på elen tillsvidare. Vi har också installerat ett flertal laddstolpar i kommunen, bl.a. vid Bilbolaget och Margretelund.

Personalbild Personalbild

Kontakta oss

Vi har öppet alla vardagar kl. 7.00-16.00

Dela  Dela på Facebook Dela på Likedin

Nya Mina sidor

Med mina sidor får du koll på din användning.
Till mina sidor