Isfri gågata i Piteå – med hållbar fjärrvärme

Fjärrvärme värmer gågatan i Piteå

Att fjärrvärme används för att värma upp våra hus känner nog de flesta till. Men visste du att den kan värma upp marken också? Vår fjärrvärme har fler användningsområden till exempel så håller den gågatan isfri hela vintern så att vi slipper is och halka. Det gör att vi minimerar halkrisken för de gående och gör det lättare att ta sig fram med exempelvis rullator, barnvagn eller rullstol.

Vintertid, snö och is betyder risk för halka. I Piteå kan du shoppa på isfri gågata. Vi har bästa shoppingmiljön på gågatan uppvärmd med fjärrvärme av spillvärme från Smurfit Kappa. Bra för dig och hållbart för Piteå!

Det kan till och med vara så att vi slipper ett och annat benbrott tack vare fjärrvärmen. Hur många benbrott som undviks tack vare det kan vi såklart inte veta, men att markvärmen minskar både risken för halkolyckor och behovet av snöröjning och sandning kan vi vara helt säkra på.

Senast uppdaterad: 7 januari, 2020
Personalbild Personalbild

Kontakta oss

Vi har öppet alla alla vardagar kl 7.00-17.00

Dela  Share on facebook

Nya Mina sidor

Med Mina sidor tar du enkelt kontroll över din energianvändning. Logga in på Mina sidor och se mer detaljerad energistatistik för både din el och fjärrvärme.
Till mina sidor