Hoppa till innehållet
Publicerad: 16 juni, 2022

Högsta betyg i hållbarhet

Miljö och hållbarhet är en viktig del av allt vårt arbete på PiteEnergi. Vi jobbar ständigt med att förstå vår påverkan och vi arbetar långsiktigt för att hela tiden bli bättre.

Vi har varit miljöcertifierade sedan 2011 – enligt ISO 14001. Ett certifierat miljöledningssystem hjälper oss att förbättra våra processer och metoder, till exempel att följa lagstiftningen, att känna igen risker och miljöpåverkan samt att sätta upp miljömål och mål ur ett långsiktigt perspektiv. En tydlig ansvarsfördelning samt personalens kompetens och miljömedvetenhet är också viktigt. Det visar att vi tar en ansvarsfull ställning i miljöfrågor.

Vår externa miljörevision har precis blivit genomförd av DNV med revisionsledare Tommy Aspeqvist. Miljörevisionen innefattar bland annat granskning av dokumentation, intervjuer med ledning och anställda och platsbesök i verksamheten. Vi fick totalt sett ett mycket högt betyg och det visar att det finns en hög grad av styrning och medvetenhet inom PiteEnergi för miljö- och hållbarhetsfrågor. Vi fick dessutom med oss några förslag på områden där vi kan förbättra oss ytterligare. Det möjliggör vår del i den hållbara utvecklingen.

– Jag är väldigt stolt över resultatet från denna granskning, det känns skönt att få ett kvitto på att vi gör ett bra jobb inom detta viktiga område. Det innebär dock inte att vi kan slappna av utan vi måste fortsätta att ständigt förbättra oss. Men idag njuter vi, säger Daniel Eriksson, chef Värme&Kyla och ansvarig för miljö och hållbarhet, och tillägger

– Vi vill passa på att tacka alla våra medarbetare, vi är alla en del i detta.

Personalbild Personalbild

Kontakta oss

Vi har öppet alla vardagar kl. 7.00-16.00

Dela  Dela på Facebook Dela på Likedin

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med senaste nytt från PiteEnergi,
registrera din e-postadress på länken nedan.
Anmäl dig