Hoppa till innehållet
Publicerad: 29 september, 2023

Hållbar utveckling på Haraholmen Industri Park i Piteå

AI-genererad bild över framtidens Haraholmen

Det finns väldigt goda förutsättningar för att etablera sin industri på Haraholmen Industri Park i Piteå. Den moderna och växande parken erbjuder en perfekt plattform för framgångsrika företag som strävar efter tillväxt och innovation mitt i världens just nu mest expansiva region för den gröna omställningen.

Området är detaljplanerat för industri inom hållbarhetssektorn och har en väl utbyggd infrastruktur för el och värme, unika logistiklösningar med direkt närhet till Piteå hamn. Transporter sker enkelt med sjöfart, järnväg eller med lastbil direkt ut på E4, vilket är några av de specifika fördelarna med att etablera sig på Haraholmen Industri Park.

Vi på PiteEnergi har investerat i elnät och skapat förutsättningar för anslutningar upp till 40 MW installerad effekt vilket gör Haraholmen Industri Park till en av de bästa platserna att etablera sin industri idag. Tillgång till förnybar och billig el är en nyckel för företag som strävar efter hållbar tillväxt och som vill vara en del av leveranskedjan inom den gröna industrin. Vi är stolta över att vara centrala i utvecklingen av framtidens hållbara industrier och vi vill hjälpa kunderna att ta vara på energin på ett effektivare sätt.

Jörgen Andersson-Strand, VD, säger – Vårt energibolag är som en miniatyr av hela branschen: vi jobbar med allt från infrastruktur som el, värme och kommunikationslösningar till smarta tjänster inom elproduktion, energilagring och sensorer. Vi vill inte bara vara en energileverantör; vi vill vara kraften bakom förändringen.

Industrier inom hållbarhet och omställningen till ett fossilfritt samhälle har redan etablerat sig på Haraholmen Industri Park. Sunpine som producerar biobränslen genom att tillvarata restprodukter från industrin och Lindbäcks Bygg som utvecklat en av Europas modernaste fabriker för industriellt producerade flerbostadshus. Här finns möjlighet för fler företag att växa och skapa framtidens industrier.

Personalbild Personalbild

Kontakta oss

Vi har öppet alla vardagar kl. 7.00-16.00

Dela  Dela på Facebook Dela på Likedin

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med senaste nytt från PiteEnergi,
registrera din e-postadress på länken nedan.
Anmäl dig