Hoppa till innehållet
Publicerad: 18 februari, 2020

VVS-eleverna fick en fjärrvärmecentral

Glada förstaårselever tillsammans med Lars Johansson, fjärrvärmetekniker på PiteEnergi och läraren Krister Andersson vid VVS-utbildningen på Strömbacka.
Krister Andersson lärare vid VVS-utbildningen på Strömbacka är glad och tacksam för fjärrvärmecentralen.

PiteEnergi ger bort en fjärrvärmecentral till Strömbackaskolans VVS-elever i utbildningssyfte. Vi vill bidra till lokaltänksam utveckling och skapa nytta för Piteå och vi är jätteglada över att vi på det här sättet kan ge eleverna möjlighet att få en större insikt i hur fjärrvärme fungerar.

Centralen har varit en visningscentral som vi haft på PiteEnergi, den har den senaste tekniken och är likadan som centralerna vi sätter in hos kunder som installerar fjärrvärme. Nu får eleverna chans att känna, testa och skruva för att se hur en fjärrvärmecentral fungerar på riktigt.

I Piteå har ca 22 000 pitebor fjärrvärme i sina bostäder så det är troligt att åtminstone någon av eleverna kommer att komma i kontakt med fjärrvärmen genom sitt framtida jobb. Kanske någon av eleverna till och med blir en framtida fjärrvärmetekniker, vem vet?

– För oss på Strömbacka är samarbetet med PiteEnergi fördelaktigt på flera sätt. I utbildningen jobbar vi mycket med fjärrvärme, då det är den vanligaste uppvärmningsformen här i Piteå. Det känns viktigt att eleverna får arbeta och öva på en riktig fjärrvärmecentral för att lära sig hur den fungerar, säger Krister Andersson, lärare.

Personalbild Personalbild

Kontakta oss

Vi har öppet alla vardagar kl. 7.00-16.00

Dela  Dela på Facebook Dela på Likedin

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med senaste nytt från PiteEnergi,
registrera din e-postadress på länken nedan.
Anmäl dig