Elbilsrally i kallt klimat

På torsdag den 28 februari 2019 är det dags för det årliga vinter-elbilsrallyt i Norrbotten. Under två dagar kommer förarna att göra upp i tävlingen, som i år går under namnet e-GRANDPRIX Nordic, och denna gång i samarbete med Drivers Paradise och världsmästaren i rallycross, Stig Blomkvist, som inbjuden gäst och kontrollant. Den stora utmaningen i årets tävling är att passera Polcirkeln.

Rallyt är en del av Älvsbyns kommuns projekt CELLER-i, vars syfte bland annat är att undersöka hur bilar som drivs helt eller delvis med battericeller i bilen klarar sig i det kalla klimatet i norr. Projektet är ett samprojekt mellan PiteEnergi, Luleå Energi, näringslivskontoren i Bodens och Älvsbyns kommuner samt biltestföretaget Arctic Falls. Projektet finansieras också med stöd av EU.

Syftet med tävlingen är bland annat att sprida kunskap och skapa testfakta på samma gång, men det handlar även om att visa upp de olika elbilarna i regionen, samtidigt som man mäter både förbrukning och snittfart.

"Det är ett viktigt projekt sett till en hållbar framtid. Vi vet att många Pitebor är nyfikna på elbilar och vi ser en snabb teknikutveckling i branschen som möjliggjort att antalet körbara mil ökat. Vi vill vara med och sprida kunskapen till ännu fler, säger Anders Ådemo, Marknadschef på PiteEnergi."
Senast uppdaterad: 25 februari, 2019
Personalbild Personalbild

Kontakta oss

Vi har öppet alla alla vardagar kl 7.00-17.00

Dela  Share on facebook

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med senaste nytt från PiteEnergi,
registrera din mejladress på länken nedan.
Anmäl dig