Hoppa till innehållet
Publicerad: 15 maj, 2019

Stort intresse för solceller och elbilsladdare på lunchträffen

Piteå är en mycket gynnsam plats för att producera hållbar energi från solen och intresset för solenergi är stort. Lunchträffen med solexperten Lars Andrén lockade ca 35 personer. Träffen handlade både om solceller och om elbilsladdare.

Hur det går till att producera egen el med hjälp av solceller och solens energi fick ca 35 nyfikna åhörare lyssna till på lunchträffen. Föreläsaren Lars Andrén gick igenom både teknik, regler, lönsamhet och bidrag.

– Nu är det verkligen läge att investera i solceller. Låga priser ger god lönsamhet och ett eventuellt investeringsstöd ger ytterligare grädde på moset, samtidigt som miljön och klimatet alltid är de största vinnarna, sa Lars Andrén.

Intresset för elbilsladdare ökar också, i takt med att antalet laddbara fordon växer. Enligt statistik från branchorganisationen Power Circle ökade antalet fordon som helt eller delvis drivs av el med 67 procent i Sverige under 2018. Det innebär att det är fler och fler som vill kunna ladda sin elbil hemma oavsett om de bor i villa eller lägenhet.

Personalbild Personalbild

Kontakta oss

Vi har öppet alla vardagar kl. 7.00-16.00

Dela  Dela på Facebook Dela på Likedin

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med senaste nytt från PiteEnergi,
registrera din e-postadress på länken nedan.
Anmäl dig