Hoppa till innehållet
Publicerad: 25 september, 2023

Vi vill utveckla Piteås nya stadsdel Öster till en smart stadsdel

Bild/Visualisering Norconsult

Vi är i full fart i arbetet med att skapa framtidens smarta bostadsområden i Piteås nya stadsdel Öster där 600 nya bostäder planeras. Med investeringar i infrastruktur, såsom elnät, fjärrvärme och kommunikationslösningar strävar vi efter att främja en modern och hållbar livsstil för framtidens invånare.

Den snabba teknologiska utvecklingen har banat väg för smarta lösningar och vi på PiteEnergi jobbar intensivt med att göra stadsdelen Öster till en dynamisk och intelligent plats att leva och verka i. Genom att använda smarta energilösningar vill vi skapa energieffektiva och hållbara bostäder. Dessutom kommer vi att kunna tillhandahålla moderna kommunikationslösningar för att stödja tillväxten av smarta hem och stadsdelar.

– Vi är stolta över vårt långsiktiga åtagande att utveckla Piteå som en smart och attraktiv stad. Genom vår investering i infrastruktur för Piteås utveckling visar vi vår ambition att skapa en modern och framåtblickande stadsdel som kommer att gynna våra kunder och samhället som helhet. Vi ser fram emot att samarbeta med våra kunder och partners för att forma framtidens bostadsområden med fokus på hållbarhet och innovation, säger Jörgen Andersson-Strand, VD.

Vi ser en tydlig potential i att integrera smart teknik i bostäder och infrastruktur. Detta kommer resultera i ökad effektivitet, förbättrad energihantering och en bättre livskvalitet för invånarna. Genom att främja användningen av ny teknik strävar vi efter att skapa en framåtriktad stadsdel som kan vara en förebild för andra städer.

Personalbild Personalbild

Kontakta oss

Vi har öppet alla vardagar kl. 7.00-16.00

Dela  Dela på Facebook Dela på Likedin

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med senaste nytt från PiteEnergi,
registrera din e-postadress på länken nedan.
Anmäl dig