Hoppa till innehållet
Publicerad: 27 januari, 2022

PiteEnergi och Trumbäcken satsar på laddstolpar i Piteå

Trumbäckens fastigheter vid Furuberget
Trumbäckens fastigheter vid Furuberget

Bostadsbolaget Trumbäcken bygger laddplatser vid sina fastigheter i samarbete med PiteEnergi. Det är totalt 14 laddplatser på Durrnäs, Furuberget och i Centrum och arbetet väntas vara klart till sommaren.

– Vi tror att denna satsning gott och väl kommer att täcka den efterfrågan som finns idag. Detta innebär att vi även kommer att kunna erbjuda piteborna att ladda sin bil hos Trumbäcken. Fortsätter efterfrågan att öka är vi redo att bygga ut med fler laddstolpar. På så sätt är vi även med och bidrar till Piteås gröna omställning, säger Samuel Bernberg VD på Trumbäcken.

Trumbäcken har under hösten och vintern märkt av en ökad efterfrågan på laddmöjligheter från befintliga och potentiella hyresgäster. I den utvärdering som gjordes föll valet av samarbetspartner på PiteEnergi. Det var flera viktiga parametrar som avgjorde till PiteEnergis fördel.

– Vi sökte en stark, långsiktig, lokal partner som kan säkerställa teknisk drift, felanmälan och service över tid vilket vi fann hos PiteEnergi. Betallösningen, att kunna betala laddningen via de digitala plattformar som våra hyresgäster och piteborna i allmänhet redan är vana vid var också ett starkt argument vid val
av leverantör avslutar Peter Sundström, projektchef på Trumbäcken.

PiteEnergi drivs av att utveckla Piteå och arbetar för att tillhandahålla smarta lösningar för sina kunder. Arbetet med att utveckla lösningar för elbilsladdning och laddning i hemmet är ett prioriterat område.

– Vi ser en markant ökning av elbilsförsäljningen och med det ökar även behovet av laddning. Laddning i hemmet är en viktig del i upplevelsen av att vara elbilsägare, därför känns det extra kul att vi tillsammans med Trumbäcken kan möjliggöra laddning för deras hyresgäster, säger Anders Ådemo, marknadschef på PiteEnergi.

 

Personalbild Personalbild

Kontakta oss

Vi har öppet alla vardagar kl. 7.00-16.00

Dela  Dela på Facebook Dela på Likedin

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med senaste nytt från PiteEnergi,
registrera din e-postadress på länken nedan.
Anmäl dig