PiteEnergi blir en del av North Sweden Cleantech – norra Sveriges samverkansplattform för grön omställning
Innovation och hållbarhet är drivkraften bakom samverkansplattformen North Sweden Cleantech, där nu även Piteå ingår. Syftet med North Sweden Cleantech som redan innefattar bl.a. Sundsvall, Örnsköldsvik, Umeå och Skellefteå är att stödja affärsutveckling inom grön teknik och ren energi.
Innovationskraft för grön omställning är namnet på North Sweden Cleantechs senaste satsning med fokus på utveckling av innovativa produkter och tjänster kopplade till den gröna omställningen, bland annat genom tillgängliggörande av testmiljöer för test och verifiering Genom att öka företagens samverkan med forskning och utveckling inom områden som energi, bioekonomi och smarta hållbara städer vill projektet skapa lösningar för morgondagens utmaningar.
PiteEnergi är stolta över att vara en del av detta, säger Jörgen Andersson-Strand, VD på PiteEnergi. Vi tror att utvecklingen inom grön teknik och hållbara lösningar kommer att vara drivkraften bakom många innovationer som leder till verklig skillnad i samhället. Som finansiär vill vi erbjuda lokala företag möjligheten att vara en del av något större. För oss är det en investering i en hållbar framtid.
Att ta vara på goda innovationer och möjliggöra kommersialisering av produkter och tjänster är ett av målen för North Sweden Cleantech.
Vi vill skapa ännu bättre förutsättningar för lokala- och regionala företag att utveckla och etablera nya produkter och tjänster i Piteå. Det kommer att vara viktigt för oss som stad. Fler arbetstillfällen inom områden där väldigt mycket spännande kommer att ske framöver, säger Anders Ådemo, Marknadschef PiteEnergi.
Projektet Innovationskraft för grön omställning finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden, Region Västerbotten, Piteå kommun, Skellefteå kommun, Umeå kommun, Örnsköldsviks kommun, RISE Processum, Arctic Business, BizMaker, Uminova Innovation, Piteå Science Park, Skellefteå Science City, PiteEnergi, Övik Energi, Skellefteå Kraft, Umeå Energi, Umeå kommunföretag och Vakin.
Projektägare är Skellefteå Science City och övriga parter är Arctic Business, BizMaker, Piteå Science Park, RISE Processum, Umeå kommun och Uminova Innovation.
Projektet pågår mellan 2023-01-07 – 2026-10-31 och den totala budgeten är ca 27 miljoner SEK.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
registrera din e-postadress på länken nedan.