Hoppa till innehållet
Publicerad: 29 maj, 2020

Fortsatt förtroende för projektet Arctic Solar

Efterfrågan på solceller och sålda anläggningar ökar, därför är vi extra glada att projektet Arctic Solar får fortsatt beviljat stöd från EU. I projektet jobbar vi för att öka efterfrågan och investeringstakten på solel i norra Sverige genom kunskapshöjande insatser, nätverk och testbäddar.

-Jag är väldigt glad att vi kan fortsätta med vår satsning på solenergi och att RISE stärker upp projektet med sin spetskompetens inom solel, säger Linnea Rehnberg, ny projektledare för Arctic Solar och Innovationsledare på Piteå Science Park. Nu ska vi utveckla testbädden i Piteå med bland annat fasadmonterade system och koppling mot batterilagring.

Under det första projektet har fyra företag startats och RISE har gått från två till sju anställda forskare inom solel. Samtidigt upplever både vi på PiteEnergi och andra leverantörer att efterfrågan och sålda anläggningar ökar för varje år.

– Solel är det energislag som växer snabbast i världen och det har potential att om några år bli det vindkraften är i dag, säger säger Martin Carlsson, PiteEnergi. Det är ett relativt billigt förnybart energislag som är lättillgängligt för både privatpersoner och företag.

Projektet kommer fortsatt att drivas av Piteå Science Park i samverkan med PiteEnergi och RISE.

Personalbild Personalbild

Kontakta oss

Vi har öppet alla vardagar kl. 7.00-16.00

Dela  Dela på Facebook Dela på Likedin

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med senaste nytt från PiteEnergi,
registrera din e-postadress på länken nedan.
Anmäl dig