Hoppa till innehållet
Publicerad: 27 maj, 2021

Energibranschen – Sveriges mest jämställda bransch!

Sofia Viksten, ingenjör på avdelning Värme & Kyla.

Enligt Nyckeltalsinstitutets Jämställdhetsindex för 2020, är energibranschen den mest jämställda av Sveriges alla branscher och placerar sig dessutom mycket högt även i mätningen som kallas Attraktiv Arbetsgivarindex.

Energibranschen hamnar alltså i topp över Sveriges mest jämställda branscher. Anledningen till topplaceringen är jämställda lönestrukturer, jämställda anställningsformer, heltids- och tillsvidaretjänster samt att skillnaderna mellan kvinnor och män i nivåerna för långtidssjukfrånvaro och uttag av föräldraledighet är betydligt mindre än i de flesta andra branscher. Detta indikerar god arbetsmiljö för både män och kvinnor, liksom en tillåtande kultur för både män och kvinnor i att ta ut föräldraledighet.

– På PiteEnergi jobbar vi kontinuerligt med jämställdhetsfrågan och det känns roligt att hela energibranschen värderar den högt. Hos oss är alla medarbetare betydelsefulla oavsett position och roll. Det är tillsammans vi når våra mål och åstadkommer de ständiga förbättringar som vi hela tiden strävar efter, säger Linda Larsson, HR-chef.

Energibranschen kommer även högt upp i Nyckeltalsinstitutets mätning Attraktiv Arbetsgivarindex. Där utmärker sig branschen speciellt med låga sjuktal, höga nivåer av tillsvidareanställningar, mycket bra storlek på arbetsgrupper per chef samt få avgångar.

Personalbild Personalbild

Kontakta oss

Vi har öppet alla vardagar kl. 7.00-16.00

Dela  Dela på Facebook Dela på Likedin

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med senaste nytt från PiteEnergi,
registrera din e-postadress på länken nedan.
Anmäl dig