Hoppa till innehållet
Publicerad: 16 april, 2020

Viktor gör sitt examensarbete hos oss

Viktor Holmberg gör sitt examensarbete hos oss.

Att skriva sitt examensarbete hos PiteEnergi innebär att man bidrar till nytänkande och utveckling inom företaget och samtidigt får med sig värdefulla insikter och erfarenheter om hur vårt företag fungerar. Det ger en god inblick i verksamheten och man får jobba tillsammans med våra engagerade medarbetare.

Det här är Viktor Holmberg som gör sitt examensarbete hos oss. Viktor pluggar på HING-utbildningen till elkraftsingenjör, via Luleå Tekniska Universitet. Viktors examensarbete handlar om att utreda hur vårt elnät klarar av att ansluta den prognostiserade ökningen av laddbara fordon. Genom hans arbete kommer vi att kunna få svar på hur vi kan utveckla elnätet för att motsvara framtidens förväntningar och krav på laddinfrastruktur.

– Det är en trevlig stämning här, en positiv känsla. Alla är mycket hjälpsamma, har stor förståelse och är mycket samarbetsvilliga, säger Viktor.

För oss på PiteEnergi är det intressant att få in nya kunskaper och idéer från studenter som kan komma med nya perspektiv på vår verksamhet, säger Stefan Lundström, chef Elnät. Markus Danielsson som handlett Viktor håller med. Ett exjobb är ett bra sätt för både studenter och uppdragsgivare att lära sig av varandra, det utvecklar oss båda, säger han.

Stolt sponsor till utbildningen
Utbildningen som Viktor går är en treårig unik högskoleingenjörsutbildning på distans med inriktning mot elkraft och ett samarbete mellan Umeå universitet, Luleå tekniska universitet, Mittuniversitetet och några av Energiföretagens medlemmar däribland PiteEnergi.

– Energibranschens rekryteringsbehov är en stor utmaning och vi ser att HING fyller en stor funktion då utbildningen är på distans och tillgänglig för alla, säger Sara Lundberg, Personalutvecklare på PiteEnergi.

Personalbild Personalbild

Kontakta oss

Vi har öppet alla vardagar kl. 7.00-16.00

Dela  Dela på Facebook Dela på Likedin

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med senaste nytt från PiteEnergi,
registrera din e-postadress på länken nedan.
Anmäl dig