Hoppa till innehållet
Publicerad: 15 april, 2020

Klart med ny VD

Jörgen Andersson-Strand blir ny VD

Nu är det klart, styrelsen har utsett Daniel Fåhraeus efterträdare som VD, det blir Jörgen Andersson-Strand som välkomnas tillbaka och tillträder tjänsten i augusti.

Rekryteringsprocessen för ny VD startades när det blev klart att Daniel Fåhraeus lämnar VD posten, efter 12 år, för att bli längdchef för Svenska Skidförbundet. Intresset för tjänsten har varit stort med många sökande och nu är styrelsens beslut klart, det blir Jörgen Andersson-Strand som blir PiteEnergis nya VD, han tillträder tjänsten i augusti. Fram tills Jörgen tillträder går Johan Nilsson, chef för bredband, in som tillförordnad vd.

Jörgen Andersson-Strand kommer närmast från Vattenfall där han är IT och Säkerhetschef, och var dessförinnan PiteEnergis Elnätschef.

– Han är en engagerad ledare som är väl insatt i verksamhetens och branschens utmaningar. Hans erfarenheter, tillsammans med värderingar och ledarskap kommer att hjälpa oss i vår fortsatta utveckling, säger styrelseordförande Lars-Olof Pettersson.

– Det känns både glädjande och inspirerande att få styrelsens förtroende att leda PiteEnergi. Det händer mycket i branschen och jag ser fram emot att gemensamt med alla kompetenta medarbetare lösa framtida utmaningar för att stärka bolaget och medverka till PiteEnergis fortsatta utveckling, säger Jörgen Andersson-Strand.

Personalbild Personalbild

Kontakta oss

Vi har öppet alla vardagar kl. 7.00-16.00

Dela  Dela på Facebook Dela på Likedin

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med senaste nytt från PiteEnergi,
registrera din e-postadress på länken nedan.
Anmäl dig