Hoppa till innehållet
Publicerad: 14 mars, 2024

Drömmer du om att bidra till ett hållbart samhälle?

Porträttbild av Viktor och Maria framför fikaborden i personalrummet
Viktor Holmberg och Maria Åhlund, tidigare studenter vid HING-utbildningen.

Just nu när energibranschen står inför en hel del utmaningar och stora möjligheter, är det läge att passa på att utbilda sig. Om du brinner för att lösa komplexa problem och samtidigt bidra till en mer hållbar framtid, då kan HING-utbildningen vara precis vad du söker.

HING-utbildningen är ett samarbete mellan Umeå universitet, Luleå tekniska universitet, Mittuniversitetet, och medlemmar från Energiföretagen inklusive PiteEnergi och syftar till att säkra framtida kompetensbehov inom energisektorn.

En utbildning som öppnar dörrar
Detta är mer än bara en distansutbildning till elkraftsingenjör; det är också en dörröppnare till energibranschen. Tack vare samarbetet med flera energiföretag, får du inte bara insikt utan också värdefulla kontakter som kan öppna dörrar till praktik och examensarbete. Att arbeta med verkliga projekt gör att du kan omsätta teori till praktik – en färdighet som är guld värd på arbetsmarknaden.

Från studier till framgång hos PiteEnergi
Viktor Holmberg och Maria Åhlund, två tidigare studenter från HING-utbildningen, är bra exempel på hur man kan gå från studier till en karriär inom energibranschen. Genom sina examensprojekt hos oss på PiteEnergi har de inte bara bidragit till vår verksamhet, det har även lett till att båda har fått anställning inom företaget.

Viktors examensarbete utforskade hur vårt elnät kan stödja fler elbilar. Hans arbete hjälper oss att planera för en framtid där alla kan ladda sina bilar utan problem.

– ”Genom mitt examensprojekt fick jag chansen att direkt påverka och bidra till PiteEnergis framtid”, säger Viktor Holmberg, tidigare student och numera verksamhetsutvecklare på PiteEnergi Elnät.

Maria fokuserade i sitt examensarbete på att göra vårt elnät mer pålitligt, så att vi kan undvika strömavbrott och hålla elen igång för våra kunder. Hennes utredning gör att våra kunder kan lita på att vi levererar, även när det oväntade händer.

”Att få jobba med att göra vårt elnät mer pålitligt var inte bara otroligt lärorikt, det gav mig också en känsla av att verkligen göra skillnad”, säger Maria Åhlund, tidigare student och numera chef planering på PiteEnergi Elnät.

Varför PiteEnergi?
För oss är det en självklarhet att satsa på framtida ingenjörer. Genom att erbjuda en miljö där innovation och praktisk erfarenhet möts, bidrar vi inte bara till vår egen framtid utan även till ett hållbart samhälle.

Läs mer om utbildningen och hur du ansöker:
https://www.energiforetagen.se/fragor-vi-driver/listsida/kompetensforsorjning/material-for-dig-som-jobbar-med-utbildningutbildning/distansutbildning-till-elkraftsingenjor/

Personalbild Personalbild

Kontakta oss

Vi har öppet alla vardagar kl. 7.00-16.00

Dela  Dela på Facebook Dela på Likedin

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med senaste nytt från PiteEnergi,
registrera din e-postadress på länken nedan.
Anmäl dig