Hoppa till innehållet
Publicerad: 10 januari, 2019

Desale från Eritrea praktiserar som dokumentationstekniker

Desale med sin handledare Marcus

Sedan ett par månader tillbaka praktiserar Desale Aregay från Eritrea hos oss som dokumentationstekniker. Det var i samband med Sobonas (Kommunala företagens arbetsgivarorganisation) energiupprop som vi bestämde oss för att ta emot nyanlända personer på praktik.

Det är viktigt för oss ur ett kompetensförsörjningsperspektiv men också för att öka mångfalden och minska riskerna för diskriminering.

– Jag har varit här i två och en halv månad nu och det absolut bästa är alla trevliga kollegor som jag lärt känna, säger Desale.

Sara Lundberg, personalutvecklare, ser många möjligheter med att ta emot nyanlända personer på praktik.
– Vi vill ta tillvara den kompetens som finns, det är något som är viktigt för hela branschen och framförallt gynnar det arbetsmiljön i stort då mångfalden ger oss fler perspektiv.

Marcus Nordefors, Desales handledare, instämmer.
– Det är jätteintressant att få lära känna Desale, lära mig av hans erfarenheter, få veta mer om Eritrea, ja – helt enkelt att få massa nya insikter.

Desale har med sig en treårig högskoleingenjörsutbildning inom elteknik samt en halvårs påbyggnad inom solceller från Eritrea. En hel del känns igen från hemlandet; samma typer av kablar och luftledningar bland annat. Han har stor vana av att ha jobbat med ritningar i pappersformat och slås av hur digitalt arbetet är i Sverige där datorn är det mest framträdande arbetsverktyget även om papper och penna är till glädje även här.

Personalbild Personalbild

Kontakta oss

Vi har öppet alla vardagar kl. 7.00-16.00

Dela  Dela på Facebook Dela på Likedin

Nya Mina sidor

Med mina sidor får du koll på din användning.
Till mina sidor