Hoppa till innehållet

Solcellsbatterier – lagra din solel och optimera dina elkostnader

Solcellsbatterier i förgrunden och solcellsanläggning på hustak i bakgrunden

Med möjligheten att lagra solel i eget solcellsbatteri blir det enkelt att nyttja solenergin även när solen inte skiner. Våra smarta lösningar gör att du kan effektivisera din elanvändning, undvika elpris-toppar och dessutom ha en anläggning förberedd att få extra intäkter genom stödtjänster till elnätet.

Solens energi ger egen klimatsmart el, lägre elkostnader samtidigt som du bidrar till en hållbar framtid. Genom att dessutom investera i ett eget batterisystem uppnår du flera fördelar.

  • Överskottsel producerad under dagen kan lagras för att användas på kvällen efter solnedgång
  • Minskad påverkan av elprisets svängningar genom att slippa köpa el när priset är högt
  • Möjlighet att få ersättning för att sälja din lagrade el och bidra till att balansera elnätet

Kunder med rörligt Timavtal kan ladda solcellsbatteriet under perioder då elpriserna är låga och använda batteriet som strömkälla när elen är dyr.

När det gäller att bestämma storleken på ditt solcellsbatteri kan vi hjälpa dig att hitta rätt lösning utifrån dina specifika behov. Här kan du läsa produktfakta om våra solcellsbatterier från tillverkaren Sungrow.

Genom att installera både batteri och solceller samtidigt kan du dra maximal nytta av det gröna skatteavdraget. Det ger dig en skattereduktion på 50% av material- och installationskostnaderna för både batteriet och växelriktaren. En investering i enbart solceller innebär att det gröna skatteavdraget minskar till 20% för växelriktaren.

På energimyndighetens hemsida kan du hitta mer information om investeringsstöd, grönt skatteavdrag och få oberoende vägledning inför beslutet. http://www.energimyndigheten.se/fornybart/solelportalen/

Prisexempel solceller till villa och fritidshus

Nedan ser du exempel som ger dig en uppfattning om vad det kan kosta att installera våra solceller. Vi hjälper gärna till att ta fram ett erbjudande som är baserat på just dina förutsättningar.

Solceller till takyta 40 kvm

16 solpaneler, total effekt 6,6 kWp vilket ger cirka 6 300 kWh per år.

Prisexempel med installation
Hybridväxelriktare: ca. 140 000 kr eller ca. 110 000 kr efter grönt avdrag
Hybridväxelriktare inkl. batteri 9,6 kWh: ca. 200 000 kr eller ca. 125 000 kr efter grönt avdrag

Solceller på tak

Solceller till takyta 64 kvm

26 solpaneler, total effekt 10,7 kWp vilket ger cirka 10 200 kWh per år.

Prisexempel med installation
Hybridväxelriktare: ca. 170 000 kr eller ca. 135 000 kr efter grönt avdrag
Hybridväxelriktare med batteri 9,6 kWh: ca. 240 000 kr eller ca. 150 000 kr efter grönt avdrag

Liten flicka i famnen på sin mor pekar upp mot himlen

Energilån – för hållbara energilösningar

Behöver du låna pengar till en klimatsmart energilösning? Nu kan vi i samarbete med Sparbanken Nord erbjuda Energilån - ett förmånligt lån som ger dig möjlighet att investera i hållbara energilösningar.

Intresseanmälan Solceller

Jag är intresserad av solceller och/eller batterilagring och vill veta mer. Jag godkänner att PiteEnergi kontaktar mig med hjälp av de uppgifter jag fyller i nedan.

Dela  Dela på Facebook Dela på Likedin

Ladda ner vår app

Med vår app vill vi göra det enklare för dig att hålla koll på din energianvändning, ge dig möjlighet att göra smarta och medvetna val så du kan spara energi och sänka dina kostnader.
Läs mer