Hållbar energi från solen

Att installera egna solpaneler är en investering som både du och miljön har mycket att vinna på. Solens energi ger egen klimatsmart el, en lägre elkostnad och du är även med och bidrar till ett mer hållbart samhälle.

Solljus är gratis och tar aldrig slut det är en oändlig energikälla som skiner på oss varje dag. Solceller omvandlar solljus direkt till el i form av likström och kan installeras var som helst där solen skiner. Att installera solceller är en långsiktig investering. När inköps- och installationskostnaden för solpanelerna är betald så är elproduktionen i princip gratis. När solen skiner producerar du egen el. När solen inte skiner köper du el via ditt elbolag, precis som vanligt, och om du producerar mer el än du behöver har du möjlighet att sälja tillbaka den till oss.

Strålande förutsättningar
I Sverige har vi bra solförhållanden och i Piteå har vi särskilt gynnsamma väderförutsättningar för solcellsproduktion enligt forskning. Norra polcirkeln är jordens ljusaste plats med ca. 7 dygn mer dagsljus jämfört med ekvatorn.

Kontakta oss om du är intresserad av en egen anläggning.

Senast uppdaterad: 23 april, 2020
Personalbild Personalbild

Kontakta oss

Våra rådgivare hjälper dig med smartaste elavtalet, bästa värmelösningen och den snabbaste kommunikationslösningen. Du når alla våra rådgivare på telefon 0911-648 00.

Dela  Share on facebook

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med senaste nytt från PiteEnergi,
registrera din mejladress på länken nedan.
Anmäl dig