Anslut din bostad till elnätet

Behöver du el till din nya villa eller ska du dra in el till ditt fritidshus? Eller behöver du el tillfälligt under byggtiden? Vi kan leverera el dit du önskar inom vårt nätområde.

När du ska göra en förändring i din elanslutning eller vill beställa nyanslutning är det viktigt att du är ute i god tid med din beställning, eftersom grävsäsongen uppe i Norr är begränsad. Vi behöver din föranmälan minst sex veckor innan anläggningen ska kopplas in. Färdiganmälan måste komma in minst två veckor innan tillkopplingsdatum. Vid större arbeten kan en annan tidsplanering behöva göras.

Börja med att kontakta en behörig elinstallatör. Behöriga elinstallatörer hittar du på Elsäkerhetsverkets webbplats. Elinstallatören skickar in en föranmälan till oss. Nästa steg är att vi skickar en offert på anslutningsavgiften till dig. När du skrivit under beställningen är det dags för installatören att förbereda anslutningen hemma hos dig och när arbetet är slutfört skickas en färdiganmälan in till oss. Därefter genomför vi en besiktning och efter godkänd besiktning ansluter vi ditt hus till elnätet.

"Elanslutningen måste utföras av en behörig elinstallatör"

Ändring av anslutning
Ibland kan man behöva göra förändringar på en befintlig elanslutning t.ex. höjning eller sänkning av mätarsäkringen eller en flytt av mätarskåpet. Du är alltid skyldig att se till att sådana förändringar anmäls till PiteEnergi.

Ändring av mätarsäkringens storlek ska utföras av behörig elinstallatör och det ska ha gått minst 12 månader sedan senaste säkringsändring skett.

Elinstallatören skickar in en färdiganmälan till oss. I denna anges datum, nuvarande säkring, aktuell mätarställning och ny säkring.

Prislista Nyanslutning

Prislista Nyanslutning Elnät

Prislista Nyanslutning Elnät Uppladdat: 2019-03-20 | pdf 155 Kb Ladda ner

Offert för nyanslutning

Använd formuläret för att meddela oss om du är intresserad av nyanslutning i en fastighet med huvudsäkring 16-25 A. Gäller nyanslutningen annan huvudsäkring är du välkommen att kontakta oss på 0911-648 00.


arrow

Byggkraft - Tillfällig elanslutning

arrow

Våra nätavgifter

Vi äger och utvecklar elnätet i Piteå

Vi bygger, underhåller och ser till att elnätet fungerar.

Dela  Share on facebook

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med senaste nytt från PiteEnergi,
registrera din mejladress på länken nedan.
Anmäl dig