Hoppa till innehållet

Aktuellt marknadsläge

Begränsad elöverföring mellan landets elområden tillsammans med ökad nederbörd och vindkraft, gör att elpriset i norra Sverige väntas bli något lägre under juli månad.

Vi har hamnat mellan ett högtryck och ett lågtryck, vilket har gjort att det kommit in mer vind och nederbörd medan temperaturen fortsätter vara hög i prognoserna. På grund av underhåll i kärnkraften så har Svenska Kraftnät begränsat överföringen till och från SE3. Begränsningarna skulle egentligen lättats på något i mitten på juli, då Ringhals 3 skulle komma igång igen. Men då ett bränsleelement lossnade vid en flytt så har det underhållet förlängts till slutet av augusti och så även dessa nätbegränsningar. Det gör att tillsammans med den ökade nederbörden och vindkraften så väntas priset sjunka något i SE1 och SE2 i juli, SE4 väntas också sjunka på mer vindkraft i Tyskland medan SE3 däremot väntas öka i pris.


 

Prognos för juli

Något lägre pris

Påverkande faktorer

Mer nederbörd

Mer vindkraft

Nätbegränsningar

Senast uppdaterad: 17 juni, 2021
Personalbild Personalbild

Kontakta oss

Vi har öppet alla alla vardagar kl 7.00-17.00

Dela  Share on facebook

Ladda ner vår nya app

Med vår app vill vi göra det enklare för dig att hålla koll på din energianvändning, ge dig möjlighet att göra smarta och medvetna val så du kan spara energi och sänka din kostnad.
Läs mer