Hoppa till innehållet

100% norrländsk förnybar el

Ursprungsmärkning elhandel 2022
Miljöpåverkan 2022, Koldioxid 0,0 g/kWh, Bränsleavfall 0,0 g/kWh

Oavsett vilket av våra elavtal du väljer så garanterar vi att elen alltid kommer från förnybara energikällor. Vår ursprungsmärkning gör att du kan vara säker på detta. Som kund hos oss har du enligt lag rätt till information om elens ursprung och om den miljöpåverkan produktionen medför.

Ursprungsgarantier är elektroniska handlingar för att garantera ursprunget på el. I cirkeldiagrammet ovan kan du se ursprunget för den el som vi sålde 2022. Som kund hos oss har du alltid ett elavtal med 100% förnybar el. Det innebär att vi innehar och annullerar ursprungsgarantier från förnybara energikällor som motsvarar våra kunders elanvändning.

Vad är Residualmix?

Kunder som inte väljer en elleverantör och ett elavtal med ursprungsmärkt förnybar el, får istället el från något som kallas Nordisk residualmix. Det innebär den elproduktion som ”blir över” när man tagit hänsyn till alla kunders aktiva miljöval. Andelen kärnkraft och fossilbaserad elproduktion är högre och därmed även utsläppen. Nordisk residualmix beräknas årligen av Energimarknadsinspektionen och är samma för alla elhandlare i Sverige.

Att använda förnybar el är inte en anledning att sluta arbeta med energieffektivisering, utan vi behöver hushålla med den förnybara energin så att den räcker till fler.

Residualmix elhandel 2022

Miljöpåverkan 2022

PiteEnergi Nordisk residualmix
Koldioxidutsläpp 0,0 g /kWh 467,62 g/kWh
Kärnbränsleavfall 0,0 g/kWh 0,00076 g/kWh

Kontakta oss

Vi har öppet alla vardagar kl. 7.00-17.00

Dela  Dela på Facebook Dela på Likedin

Ladda ner vår app

Med vår app vill vi göra det enklare för dig att hålla koll på din energianvändning, ge dig möjlighet att göra smarta och medvetna val så du kan spara energi och sänka dina kostnader.
Läs mer