Hoppa till innehållet
Publicerad: 14 december, 2020

Pite on my mind – En utställning på elskåp med ungas tankar om staden

Konst på elskåp

I samband med Piteå stads 400-års jubileum utlyser PiteEnergi och UNG – Kultur, Park & Fritid en jurybedömd utställning som utspelar sig på elskåp i centrala Piteå. Nu söker vi personer som är födda mellan 1995-2005 som vill lämna in bidrag för en chans att delta. Temat för utställningen är ”Pite on my mind” och man får arbeta i valfri teknik, färdigt verk skickas in digitalt.

Grymt kul och viktigt med offentlig utsmyckning och extra roligt att involvera unga! Jag hoppas att deltagarna vågar ta plats och vara personliga i sina bidrag. Det är en möjlighet att få uttrycka sig kreativt på oväntade platser som folk passerar dagligen säger Anja Lundström, ungdomskonsulent på Piteå Kommun.

Vad får Pite dig att tänka på? Kanske är det en person eller en plats? Kanske att det inte finns något tåg? Eller är det formen av en palt, eller ljudet av dialekten? Tanken är att bidragen ska berätta om detta och hur det utformas är helt upp till kreatören. Ett antal bidrag väljs ut av en jury för att printas på vinyl och därefter fästas på elskåp. Resultatet blir en konstrunda som kan beskådas av allmänheten under jubileumsåret.

Vi gillar att stötta initiativ som gör vår stad bättre och ännu mer intressant. Initiativet med att ge våra konstintresserade ungdomar en större plats i Piteå känns helt rätt och vi hoppas att både piteborna och våra besökare får en spännande promenad att se fram emot, säger Anders Ådemo, marknadschef på PiteEnergi.

Vill du vara med?

För att delta ska du vara född 1995-2005, samt bo eller studera i Piteå kommun. Juryns beslut kan inte överklagas, max ett bidrag per sökande, kostnadsfritt att delta.

Skicka in ditt bidrag till piteonmymind@piteenergi.se senast den 31 mars, 2021.

Formatet på inskickade bidrag ska vara högupplöst PDF alternativt en .ai- eller .psd-fil. 550×750 mm med en upplösning på minst 175 dpi i 100% storlek. OBS! Tänk på att elskåpen har varierande storlekar och det kan bli aktuellt att vi måste beskära utvalda bidrag för att passa in på elskåpet.

Bifoga även: Titel på verket / Vilken teknik du använt / Beskrivning av verket / Ditt namn / Vilket år du är född / Vart du bor / Om du studerar, vilken skola du går på.

För mer frågor kontakta ungdomskonsulent Anja Lundström 0911-69 54 16

Affisch Pite on my mind

Pite on my mind

Pite on my mind Uppladdat: 2020-12-15 | pdf1.5 Mb Ladda ner
Dela  Dela på Facebook Dela på Likedin

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med senaste nytt från PiteEnergi,
registrera din e-postadress på länken nedan.
Anmäl dig