Hoppa till innehållet
Publicerad: 13 januari, 2023

Pite on my mind – Konst på elskåp

Illustration konst på elskåp 2023

Mer konst till folket! De senaste årens succé med konst på elskåp är tillbaka och vi söker nu kreativa personer födda 97-07 som vill delta. I årets upplaga dyker konstverken upp på elskåp i olika byar runt om i Piteå kommun.

-Det ska bli så spännande att se vilka galna idéer som kommer in den här gången, med temat som vi har i år. Dessutom känns det verkligen roligt att vi nu tar oss ut på landsbygden med konstverken, säger Anja Lundström, ungdomskonsulent på Piteå kommun.

Temat i år är: Vi vill att du tolkar uttrycket ”more is more”.  Hur mycket är FÖR mycket? Kan det bli för mycket? Överdrivet, maximalism och kanske kaos? Kanske är det 5700 neongröna varmkorvar, ett tokigt foto hur du känner inombords eller en färgbomb! Tanken är att bidragen ska berätta om detta och tolkningen är givetvis helt upp till kreatören. Ett antal bidrag väljs ut av en jury för att printas på vinyl och därefter fästas på elskåp. Resultatet blir en konstutställning som kan beskådas av allmänheten.

-Vi gillar att stötta initiativ som gör vår kommun bättre och ännu mer intressant. Initiativet med att ge konstintresserade ungdomar en större plats i Piteå känns helt rätt och vi hoppas att det blir ännu en spännande konstutställning att se fram emot till sommaren, säger Anders Ådemo, marknadschef på PiteEnergi.

Vill du vara med?

För att delta ska du vara född 1997-2007, samt bo eller studera i Piteå kommun. Juryns beslut kan inte överklagas, max ett bidrag per sökande, kostnadsfritt att delta.

Skicka in ditt bidrag till piteonmymind@piteenergi.se senast den 31 mars, 2023.

Formatet på inskickade bidrag ska vara högupplöst PDF alternativt en .ai- eller .psd-fil. 550×750 mm med en upplösning på minst 175 dpi i 100% storlek. OBS! Tänk på att elskåpen har varierande storlekar och det kan bli aktuellt att vi måste beskära utvalda bidrag för att passa in på elskåpet.

Bifoga även: Titel på verket / Vilken teknik du använt / Beskrivning av verket / Ditt namn / Vilket år du är född / Vart du bor / Om du studerar, vilken skola du går på.

För mer frågor kontakta ungdomskonsulent Anja Lundström 0911-69 54 16

Affisch Pite on my mind

Pite on my mind

Pite on my mind Uppladdat: 2023-01-16 | pdf978 Kb Ladda ner
Dela  Dela på Facebook Dela på Likedin

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med senaste nytt från PiteEnergi,
registrera din e-postadress på länken nedan.
Anmäl dig