Hoppa till innehållet
Publicerad: 17 januari, 2022

Pite on my mind – En utställning på elskåp

Pite on my mind

Vi kör igen! Förra årets succé med konst på elskåp är tillbaka och vi söker nu kreativa personer födda 96-06 som vill vara med i en jurybedömd utomhusutställning i centrala Piteå och lämna in bidrag för en chans att delta. Temat för utställningen 2022 är ”Tänk innanför boxen” och man får arbeta i valfri teknik, färdigt verk skickas in digitalt.

-Det ska bli så spännande att se vilka nya idéer som kommer in denna gång, jag tror att flera har blivit inspirerade av att se förra årets konstverk i stadsmiljön. Säger Anja Lundström, ungdomskonsulent på Piteå kommun.

Temat i år är: ”Tänk innanför boxen” Vad tror du finns innanför en ”elbox”? Är det en portal till en annan värld? Är skåpet fyllt av vattenmeloner? Kanske bor det en varelse där inne? Tanken är att bidragen ska berätta om detta och hur det utformas är helt upp till kreatören. Ett antal bidrag väljs ut av en jury för att printas på vinyl och därefter fästas på elskåp. Resultatet blir en konstutställning som kan beskådas av allmänheten.

-Vi gillar att stötta initiativ som gör vår stad bättre och ännu mer intressant. Initiativet med att ge våra konstintresserade ungdomar en större plats i Piteå känns helt rätt och vi hoppas att både piteborna och våra besökare får ännu en ny spännande konstutställning att se fram emot till sommaren, säger Anders Ådemo, marknadschef på PiteEnergi.

Vill du vara med?

För att delta ska du vara född 1996-2006, samt bo eller studera i Piteå kommun. Juryns beslut kan inte överklagas, max ett bidrag per sökande, kostnadsfritt att delta.

Skicka in ditt bidrag till piteonmymind@piteenergi.se senast den 31 mars, 2022.

Formatet på inskickade bidrag ska vara högupplöst PDF alternativt en .ai- eller .psd-fil. 550×750 mm med en upplösning på minst 175 dpi i 100% storlek. OBS! Tänk på att elskåpen har varierande storlekar och det kan bli aktuellt att vi måste beskära utvalda bidrag för att passa in på elskåpet.

Bifoga även: Titel på verket / Vilken teknik du använt / Beskrivning av verket / Ditt namn / Vilket år du är född / Vart du bor / Om du studerar, vilken skola du går på.

För mer frågor kontakta ungdomskonsulent Anja Lundström 0911-69 54 16

Affisch Pite on my mind

Pite on my mind

Pite on my mind Uppladdat: 2022-01-21 | pdf939 Kb Ladda ner
Dela  Dela på Facebook Dela på Likedin

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med senaste nytt från PiteEnergi,
registrera din e-postadress på länken nedan.
Anmäl dig