Hoppa till innehållet
Publicerad: 4 juni, 2019

Nio av tio hushåll har tillgång till snabbt bredband i Piteå

Fler och fler får tillgång till Piteås bredbandsnät via fiber och vi ser fram emot en fortsatt utbyggnad. Idag har mer än 90% av Piteborna tillgång till bredbandsnätet, och ca 78% är redan anslutna, en av de bästa siffrorna i hela Norrbotten, det betyder att Pitebornas anslutningsgrad är bland de högsta i både Norrbotten och Sverige idag.

Med bredband via fiber framtidssäkrar du vardagen med en stabil uppkoppling på upp till 1 000 Mbit/s, telefoni och tv. Det innebär att man har möjlighet att streama film, titta på HD-tv, ladda ner musik eller spela – alltihopa samtidigt om man så vill.

Anslutna hushåll i Piteå kommun uppgår nu till 78,08%, inkluderas även hushåll som finns i närheten av redan anslutna hushåll har Piteå den högsta siffran i Norrbotten 90,84% procent enligt Post- och telestyrelsens senaste rapport.

PiteEnergis fibernät är framtidssäkert och har en hög driftsäkerhet. Under 2020 planerar vi utbyggnad av nätet på följande områden: Nötön-Renön,Lillpite-Yttersta-Åträsk, Strömnäsbacken, Margitviken, Torggatan, Kullen Lillpite. Fler områden kan tillkomma.