Hoppa till innehållet
Publicerad: 27 oktober, 2023

Besök i skolorna med fokus på smart energianvändning

En man och en kvinna tittar in i kameran. I bakgrunden syns stolar och gardiner.
Björn Lavander, marknadskommunikatör och Camilla Söderqvist, marknadskoordinator

Några av framtidens viktigaste frågor handlar om energi och hållbarhet. I framtagna koncept anpassade till förskolor och skolor erbjuder PiteEnergi ett tillfälle att prata om energifrågor.
"Vi kommer gärna ut till skolorna och samtalar om energi och hållbarhet tillsammans med barnen", säger Camilla Söderqvist, koordinator.

El är en given del av vardagen och en väsentlig del av framtiden. En framtid som går mot ett ännu mer elektrifierat samhälle, samtidigt som energisystemet behöver vara ännu mer tillförlitligt och hållbart. För att uppnå detta behöver utvecklingen fortsätta lång tid framöver och inom kort är nutidens skolelever en bärande del av denna framtid.
– I Sverige tar vi nog många gånger elen för given. Genom att besöka skolorna vill vi väcka nyfikenhet för el, teknik och vår miljö. Vi går igenom hur eleverna använder el på ett smart sätt och barnen brukar alltid hålla med om att elen gör livet ljusare, tryggare och enklare, säger Björn Lavander, kommunikatör på PiteEnergi.
– Vi brukar ha riktigt roligt tillsammans under den timme vi hälsar på. Vi tar även emot studiebesök med skräddarsydda koncept inom bland annat hållbarhet och miljöfrågor, säger Camilla.

Olika inriktningar

Olika åldrar får ta del av olika inriktningar. De yngsta barnen får träffa Super-Elektra, superhjälten som på ett lekfullt sätt skapar nyfikenhet och förståelse för hur el fungerar. De något äldre barnen får en introduktion till hur man blir en smart energianvändare och får delta i frågesport om smarta elprylar.
Vi berättar om elens betydelse och hur alla kan utveckla sitt energianvändande. En väsentlig fråga för framtiden handlar just om hur elen ska användas på bästa sätt, säger Camilla.

Vi kommer gärna till er skola och hälsar på!

Personalbild Personalbild

Kontakta oss

Vi har öppet alla vardagar kl. 7.00-16.00

Dela  Dela på Facebook Dela på Likedin

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med senaste nytt från PiteEnergi,
registrera din e-postadress på länken nedan.
Anmäl dig