Hoppa till innehållet
Publicerad: 20 mars, 2023

Sjunkande elpriser – följ prisutvecklingen

Anders Ådemo, Marknadschef

Prisnivåerna på elavtal till företag som vill ha prissäkringar har börjat röra sig neråt efter en längre period av höga priser. Elpriserna steg som bekant kraftigt under 2022 och fick många att välja rörliga avtal istället. Om man är en kund som föredrar förutsägbarhet på elpriset kan det vara tid att börja följa prisutvecklingen och fundera på vad en rimlig prisnivå att teckna avtal på kan vara.

Vinterns höga elpriser ser ut att ha nått sin topp. Ett gynnsamt väder med temperaturer och nederbörd över det normala, välfyllda europeiska gaslager och många som hållit nere sin elanvändning, har lett till att elpriserna ser betydligt bättre ut än för några månader sen.

– Det är positivt att priserna sjunker eftersom vi vet att många av våra kunder vill känna sig trygga med vad elen kommer att kosta. Även om priserna inte är nere på de nivåer vi är vana vid, så är det klokt att redan nu börja följa prisutvecklingen och fundera på vilken prisnivå man kan tänka sig att teckna avtal, säger Anders Ådemo, Marknadschef PiteEnergi.

Även om förutsättningarna blivit bättre kommer det även i fortsättningen vara svårt att göra bedömningar på prisutvecklingen, eftersom det fortfarande råder stora svängningar på marknaden som är mer känslig än tidigare.

– Det handlar inte längre bara om de normala påverkansfaktorerna som temperatur, nederbörd och tillgång till produktion. Det pågår fortfarande oroligheter i världen och beroendet av gas är fortfarande stort vilket i allra högsta grad påverkar prisutvecklingen, berättar Elisabeth Uhlander, Krafthandlare Piteenergi.

Personalbild Personalbild

Kontakta oss

Våra rådgivare hjälper dig med smartaste elavtalet, rätt värmelösning och den snabbaste uppkopplingen. Du når alla våra rådgivare på telefon 0911-648 00.

Dela  Dela på Facebook Dela på Likedin

Nya Mina sidor

Allt du behöver samlat på ett ställe. Följ energianvändningen, jämför, analysera, ställ larm vid avvikelser och skapa dina egna rapporter.
Till mina sidor