Hoppa till innehållet

Senaste nytt om elprisstödet

Regeringen har beslutat att betala ut ett elstöd till hushåll, för de höga elkostnaderna under perioden november och december 2022. Senast den 9 juni ska hushållen ha fått sitt elstöd utbetalt. Det uppger nu Försäkringskassan, som ansvarar för utbetalningarna.

Elstödet beräknas utifrån vilken elanvändning som hushållet hade under november och december 2022. Man får elstöd för 80 procent av elen som användes under perioden, dock ej för elanvändning som överstiger 18 000 kilowattimmar (sammanlagd elanvändning under dessa månader). Ersättningsnivåerna skiljer sig åt mellan Sveriges olika elområden enligt följande:

  • 90 öre per kWh i elområde 1 och 2
  • 126 öre per kWh i elområde 3
  • 129 öre per kWh i elområde 4

Exempel: Ett hushåll i elområde 1 (som Piteå ligger i) som har haft en elanvändning på 3000 kWh, får en ersättning om 2160 kronor (3000 kWh * 0,8 * 90 öre/kWh) för perioden.

Utbetalning senast 9 juni 2023
Utbetalningarna kommer enligt Försäkringskassan att vara genomförda senast 9 juni 2023.

Anmäl ditt bankkonto till Swedbanks utbetalningssystem
För att få elprisstödet utbetalt direkt till ditt bankkonto bör du anmäla ditt konto till Swedbanks kontoregister, som gäller för dessa utbetalningar. Du kan även kontrollera om du redan har ett konto registrerat där sedan tidigare.

Besök Swedbank – anmäl ditt konto till kontoregistret för utbetalningar

Varning för bedragare
Varken vi på PiteEnergi eller någon annan aktör kommer i samband med utbetalningen av elstöd att behöva kontakta dig för att du ska lämna uppgifter. Om du blir kontaktad och någon ber dig lämna inloggningsuppgifter eller personliga koder, kan det handla om ett bedrägeriförsök. Avsluta sådana samtal omgående. Kom ihåg att vi alltid kontaktar våra kunder med egen personal och presenterar oss alltid som PiteEnergi.

Personalbild Personalbild

Kontakta oss

Vi har öppet alla vardagar kl. 7.00-16.00

Dela  Dela på Facebook Dela på Likedin

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med senaste nytt från PiteEnergi,
registrera din e-postadress på länken nedan.
Anmäl dig