Hoppa till innehållet
Publicerad: 21 september, 2023

Tack för besöket, Pitholmsskolan!

Igår fick vi besök av Pitholmsskolans årskurs nio som var nyfikna på att veta hur ett lokalt energibolag arbetar med hållbarhet.
– Det var jätteroligt att eleverna hälsade på. Besök från skolorna är en möjlighet för oss att berätta vad vi gör och skapa nyfikenhet för hållbarhetsfrågor, säger Camilla Söderqvist, koordinator på PiteEnergi.

Årskurs nio på Pitholmsskolan vill veta mer om energi, miljö och hållbarhet. Viktiga teman som också är en del av elevernas undervisning. Indelade i grupper besöker eleverna olika lokala företag och igår var det PiteEnergis tur.

Känns värdefullt
Hållbarhetsarbetet är en viktig del av PiteEnergis dagliga arbete och präglas av en omtanke om närmiljön, människorna som bor och verkar i kommunen och hela bolagets verksamhet.

Eleverna fick information om hur PiteEnergi arbetar med bland annat de globala hållbarhetsmålen från Agenda 2030.
– Att prata om hållbarhet och betydelsen av en mer miljövänlig framtid känns värdefullt. Vi hoppas att vi inspirerade eleverna, säger Sofie Edström, HR.

På temat smart energianvändning berättade Camilla och Sofie om hur kunder med hjälp av PiteEnergis app kan följa sin energianvändning. Ett annat spår blev användningen av trådlösa sensorer för att till exempel mäta temperatur, luftfuktighet och ljudnivå.

Välkomnar gärna fler skolklasser
Under besöket lyfte Camilla och Sofie även betydelsen av överskottsvärme från lokala industrier för fjärrvärmen och vilket ansvar ett kommunalt bolag har gällande hållbara transporter och inköp.

Avslutningsvis fick eleverna hälsa på avdelningen Elnät för att i driftcentralen se en karta över stadsnätets uppbyggnad och anslutningar.
– Sådana här tillfällen, när vi får träffas och dela med oss om vad vi gör, känns alltid trevligt och vi välkomnar gärna fler skolklasser, säger Camilla.

Personalbild Personalbild

Kontakta oss

Vi har öppet alla vardagar kl. 7.00-16.00

Dela  Dela på Facebook Dela på Likedin

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med senaste nytt från PiteEnergi,
registrera din e-postadress på länken nedan.
Anmäl dig