Hoppa till innehållet
Publicerad: 5 maj, 2023

På PiteEnergi gillar vi praktikanter

Vi tycker att det är viktigt att skapa möjligheter för framtida medarbetare och praktik är ett värdefullt steg i karriären/yrkeslivet. Vi jobbar för att praktiktiden ska bli så lärorik och värdefull som möjligt och ge en bra bild av hur det är att jobba hos oss. Säg hej till våra drivna praktikanter: Erika, Tilda, Oskar, Johan och Sebastian.

Att ta emot och handleda praktikanter ger oss nya perspektiv, idéer och ny kunskap och praktikanterna bidrar på så sätt till vår utveckling. De får oftast arbeta med projekt som är kopplade till utveckling och förbättring av verksamheten.

En i gänget
Erika Bergman gör sin 15 veckor långa praktik på inköpsavdelningen. Till vardags studerar hon Inköp och Supply Management via NBI/Handelsakademin i Luleå.
– Från första dagen kände jag mig som en i gänget. Jag följer med inköparna i deras arbete.
Jag har även fått göra egna direktupphandlingar, förnyade konkurrensutsättningar och gått igenom avtalsdatabasen, säger hon.

Tilda Engman studerar till civilekonom med inriktning service management vid Umeå universitet. Hennes praktikperiod är fördelad mellan HR, marknad, inköp och ekonomi. Hon kommer även att sommarjobba hos oss på marknadsavdelningen.
– På HR-avdelningen har jag fått göra omvärldsanalyser, se över likabehandlingsplanen och kollat på hur behoven för ett trainee-program ser ut för PiteEnergis del, säger hon och fortsätter:
– PiteEnergi är en sådan bred arbetsplats. Att få komma hit, prova på och träffa människor med olika kompetenser är väldigt värdefullt.

På avdelningen elnät har Johan Lundgren sin LIA-period (Lärande i arbete) som beredare, en del av hans pågående utbildning som elnätsprojektör på Teknikhögskolan.
– Jag tycker det är jätteroligt att vara här. Jag får följa med ut på fält mycket.

Känns lovande
Oskar och Sebastian kom i kontakt med PiteEnergi via Lernias utbildning fiber- och nätverksteknik.
Under utbildningens praktikperiod (LIA) får de möjlighet att omsätta sina teoretiska kunskaper till praktik. Oskar börjar till hösten, men redan i sommar jobbar han på bredbandsavdelningen.
– Jag får göra väldigt mycket, bland annat får jag konfigurera routrar, ha dialog med kundservice och ta emot felanmälningar. Jag hjälper även nyinflyttade med abonnemang.
Även Sebastian börjar med sommarjobb på bredbandsavdelningen för att i höst övergå till praktik.
– Min inkörningsvecka sker i mitten av maj, men det känns lovande, säger han.

Personalbild Personalbild

Kontakta oss

Vi har öppet alla vardagar kl. 7.00-16.00

Dela  Dela på Facebook Dela på Likedin

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med senaste nytt från PiteEnergi,
registrera din e-postadress på länken nedan.
Anmäl dig