Om cookiesOm webbplatsen

Hållbar energi från solen

Att installera egna solpaneler är en investering som både du och miljön har mycket att vinna på. Solens energi ger egen klimatsmart el, en lägre elkostnad och du är även med och bidrar till ett mer hållbart samhälle.

Strålande förutsättningar
I Sverige har vi bra solförhållanden och i Piteå har vi särskilt gynnsamma väderförutsättningar för solcellsproduktion enligt forskning. Norra polcirkeln är jordens ljusaste plats med ca. 7 dygn mer dagsljus jämfört med ekvatorn.

Solljus är gratis och tar aldrig slut det är en oändlig energikälla som skiner på oss varje dag. Solceller omvandlar solljus direkt till el i form av likström och kan installeras var som helst där solen skiner. Att installera solceller är en långsiktig investering. När inköps- och installationskostnaden för solpanelerna är betald så är elproduktionen i princip gratis. När solen skiner producerar du egen el. När solen inte skiner köper du el via ditt elbolag, precis som vanligt, och om du producerar mer el än du behöver har du möjlighet att sälja tillbaka den till oss.

i
Visste du att:
Takytan på en vanlig svensk villa tar emot 5 gånger mer energi än hushållets totala energianvändning på ett helt år.

 

Kontakta våra säljare om du är intresserad av en egen anläggning 0911-648 00