Om cookiesOm webbplatsen

Fakta om vägbelysning

Under våren påbörjar vi arbetet med att byta ut ca 1 700 kvicksilverarmaturer mot mer miljöriktig LED-teknik, till vår hjälp har vi vår entreprenör Vattenfall Service.

I år byter vi armaturerna på Degeränget, Backen, Annelund samt Djupviken. Arbetet beräknas vara klart 10/5.

Målet är att vi ska leverera en bra och miljösmart belysning.Vid frågor, välkommen att kontakta Stefan Lövgren på tel 0911-648 37.

PiteEnergi äger och ansvarar för drift och underhåll av 12055 belysningspunkter, och 656 km belysningsledningar i Piteå Kommun. Elförbrukningen för 12055 belysningspunkter uppgår till cirka 4 857 000 KWh/år.

Teknik och Gatukontoret företräder Kommunen i belysningsfrågor i egenskap av väghållare och beställare av ”belyst väg” från PiteEnergi. Teknik och Gatukontoret beslutar även om och var det skall byggas ny gatubelysning i kommunen.

PiteEnergi gör seriebyten vart 4:e år dvs då byter vi cirka 3000 lampor av totalt cirka 12000 , en inspektion av eventuellt mörka lampor görs 2 ggr/år. Det betyder att det kan finnas mörka lampor mellan inspektionerna.

Vid drift och underhållsarbeten kan gatubelysningen vara tänd dagtid.

Felanmälan om trasiga gatubelysningar görs på felanmälan gatljus, klicka här.

Gatubelysningen, cirka 600 belysningspunkter på allmänna vägar i Piteå Kommun ägs av Trafikverket, men där drift och underhåll sköts av PiteEnergi.
PiteEnergi har även drift och underhåll av gatubelysningen i  Älvsby Kommun ( Pålsträsk, Altervattnet ) och i Luleå Kommun (Fällträsk).