Om cookiesOm webbplatsen

Nyheter Piteå


2018-03-14

Flygbesiktning torsdag den 15 mars

flygbesiktning

Torsdag den 15 mars kommer flygbesiktning av elnätet att ske. Det är ett viktigt arbete som vi gör i förebyggande syfte. Vi får en oslagbar överblick och kan upptäckta fel och brister i elnätet som vi annars har svårt att se. Flygning på låg höjd förekommer så vi ber särskilt djurägare att tänka på detta då bullret kan skrämma djuren.

2018-03-12

Ladda elbilen snabbt och säkert hemma

ladda hemma

Låt ditt elbilsägande bli ännu enklare och smidigare med en snabb och säker hemmaladdare.

Nu kan du få ekonomiskt bidrag för upp till hälften av kostnaden (Högst 10 000 kronor per fastighet) när du installerar en laddbox hemma.
Kontakta oss på 0911-648 00 så hjälper vi dig med både val av laddare och installation.
Läs mer om ladda-hemma-stödet här

 

2018-02-21

Beräknad årskostnad för elhandel

energiskatten_fakturan2

Från den första januari 2018 beslutade riksdagen att energiskatten på el ska flyttas från elhandelsföretagen till elnätsföretagen. För dig som kund betyder flytten att skatten du betalar syns bredvid posten för elnätskostnader och inte elhandelskostnader på din faktura.

I vår förberedelse inför förändringen så uppkom ett systemfel. Vilket innebar att den beräknade årskostnaden inte innehöll någon energiskatt alls på decemberfakturan. Däremot på januarifakturan så finns energiskatten med i den beräknade årskostnaden för elnät. Vi ber om ursäkt för det uppkomna felet.

Den beräknade årskostnaden har inget med den faktiska faktureringen att göra utan du faktureras alltid utifrån din verkliga elanvändning som avläses varje månad.

Har du frågor om detta, vänligen kontakta oss på 0911-648 00 eller via e-post kundservice@piteenergi.se

2018-01-25

Glädjande resultat i kundundersökningen!

NKI80

Glädjande resultat i vår kundundersökning. Stort tack till alla våra kunder som medverkat. Vi är både glada och otroligt stolta över resultatet – ett NKI på 80 och LKI på 84! Det gör oss till branschledare. Vi har fått både fina omdömen och bra förbättringsförslag. Alla synpunkter och svar är viktiga och hjälper oss framåt i vårt fortsatta utvecklings- och förbättringsarbete.

Läs pressmeddelandet här

2018-01-22

FB_IMG_1516548684603

Islaster och snö på elnätet

De senaste veckornas snöande har inneburit att PiteEnergi fått jobba en hel del med att slå bort snö och is längst med luftledningarna i elnätet. Och
snöandet verkar hålla i sig.

– Så här mycket snö den här tiden på året är ovanligt och vi har haft en del problem med tung snö och islaster på ledningarna och även på träd som riskerar att falla. För att förebygga elavbrott på grund av detta är vi ute och inspekterar nätet kontinuerligt och tar bort snö från ledningar och träd, säger Jan Bäckström, chef för Nätbyggnad och investering på PiteEnergi.

PiteEnergi arbetar hårt med att vädersäkra elnätet och har investerat mycket i detta genom att både gräva ner kabel i marken och isolera luftledningar. Vi ser nu att detta har gett gott resultat, då det varit väldigt få strömavbrott, trots vädret.  – Vi jobbar hela tiden med att förbättra och utveckla elnätet och vi har idag ett nät med en hög leveranssäkerhet, säger Jan Bäckström.

PiteEnergi följer utvecklingen i väderläget för att försöka säkerställa en god elleverans till alla kunder. Våra medarbetare gör sitt yttersta för att se till att våra kunder inte blir strömlösa.

– Vi är alltid beredda att sätta in extra beredskap om problem skulle uppstå men vi håller tummarna för att det inte ska behövas, fortsätter Janne.

Vi vill varna allmänheten att gå nära eller röra en elledning och vi uppmanar den som ser en elledning som hänger lågt att göra en felanmälan till oss på tel 0911-648 00.

2018-01-19

 Fira elens dag med oss

PE_Elens_dag2018_122x178mm

2018-01-19

Fixa laddplats till din bostadsrättsförening

Allt fler intresserar sig för och köper elbilar. Det är dags att rusta sig för en växande efterfrågan. Inom kort kan ni ha en medlem som behöver ladda sin bil.
Den 30 januari välkomnar vi dig som är med i en bostadsrättsförening eller är fastighetsägare för flerfamiljshus, till ett seminarium om hur ni i bostadsrätts-
föreningen kan ordna laddplats för elfordorn till er fastighet! I den här utbildningen reder vi ut hur elbilar fungerar i praktiken och hur ni praktiskt löser det
med laddplatser vid er fastighet.

Läs mer och anmäl dig här

Laddstolpe BRF inbjudan Norrbotten (002)

 

2018-01-16

IMG_6191

Vi är klimatkämpar i norr!

Här visar Anders och Daniel stolt upp utmärkelsen vi fått av Energikontor Norr som genom
Klimatkämpar i norr vill lyfta och uppmuntra företag och organisationer i Norrbotten som
hjälper klimatet genom att erbjuda olika lösningar till sina kunder som minskar koldioxidut-
släppen eller sänker energianvändningen. Vi är väldigt glada över utmärkelsen som för oss är
ett bevis på att vi gör rätt saker.

Läs mer om detta här: http://energikontornorr.se/piteenergi-klimatkampar-inom-naturkrafter/

2017-12-15

Ändrade öppettider under jul och nyårshelgen

Vi önskar alla våra kunder en riktigt God Jul och ett Gott nytt år.
Vår beredskapspersonal finns som vanligt tillgängliga hela helgen.

 Fredag 22 dec  kl. 7.00-12.00
 Måndag 25 dec  Stängt
 Tisdag 26 dec  Stängt
 Onsdag 27 dec – fredag 29 dec  kl. 07.00-17.00
 Tisdag 2 jan -torsdag 4 jan  kl. 07.00-17.00
 Fredag 5 jan  kl. 7.00-12.00

2017-12-13

Välkommen till frukostseminarium

Att installera egna solpaneler och producera egen el med hjälp av solens energi är både miljövänligt och långsiktigt lönsamt. Nu välkomnar vi dig som vill veta mer om solel till ett kostnadsfritt frukostseminarium.

14 december 7.45-09.30, Vardagsrummet på Bryggargatan

Anmäl dig här

Annons_ArcticSolar_122x178mm

2017-10-27

PiteEnergi har blivit tilldelade certifieringen ”Great Place to Work”

Goda nyheter! Fredagseftermiddagar är alltid trevliga och idag är det extra trevligt, vi har nämligen tilldelats certifieringen Great Place to work. – Det känns så klart jättekul att få denna certifiering och att den till stor del baseras på medarbetarnas egna upplevelse. Det är dessutom en kvalitetsstämpel som visar andra vad vi redan vet, nämligen att PiteEnergi är en jättebra plats att arbeta på! säger Linda Larsson, HR-chef.

Certifieringen är baserad på Great Place to Work© Institutes globala standard för vad som kännetecknar en utmärkt arbetsplats. Företagets organisations-och ledaraktiviteter utvärderas i en Culture Audit®, samt genom en omfattande undersökning av medarbetarnas upplevelse av tillit, stolthet och kamratskap på arbetsplatsen i medarbetarundersökningen Trust Index®. För att uppnå en certifiering måste nivån på kulturskapande aktiviteter och utvärderingen av medarbetarna vara i linje med eller överstiga den internationella nivån för godkänd certifiering.

Läs mer om Great Place to Work här

DSC02326

2017-09-15

Elbilsseminarium

Välkommen på Elbilsseminarium! Provkör en elbil och lyssna på intressanta föreläsningar.

2017-09-07

Nya medarbetare på bredbandsavdelningen

Robert_Josefin_1200x628

I veckan har vi fått två nya kollegor på bredbandsavdelningen, välkommen till oss Josefine och Robert! Josefin kommer närmast från Vattenfall och kommer att jobba med dokumentation och Robert kommer närmast från Tyréns och kommer att jobba med projektledning vid utbyggnad av bredbandsnätet.

2017-08-29

Fjärrvärmeavbrott Centrala stan, Backen, Annelund och Djupviken

Fjärrvärmeledningarna på Sundsgatan mellan Industrigatan och Kolmilavägen har under sommaren bytts ut för att säkerställa fjärrvärmeleveransen till Piteborna. Nu är det dags att göra de sista inkopplingarna på de nya ledningarna och vi kommer därför att behöva stänga av fjärrvärmeleveransen i Centrala stan, Backen, Annelund och Djupviken (se markerat område på kartan nedan).

Söndag 3 sept. kl. 11.00 – Måndag 4 sept. kl. 06.00

Berörda fastighetsägare är aviserade. Tack för visad hänsyn.

Avbrott Augusti karta

2017-07-05

Vi presenterar oss alltid som PiteEnergi

Vi har kontaktats av oroliga kunder som blivit besökta i hemmet av elförsäljare som påstår sig ha ett samarbete med PiteEnergi.
– Detta är felaktigt och stämmer absolut inte. Vi har inget samarbete med dessa elförsäljare, vi jobbar alltid med egen personal och presenterar oss alltid som PiteEnergi, säger Anders Ådemo marknadschef på PiteEnergi.

Har du frågor om ditt befintliga avtal och vilka villkor du har så kan du alltid ringa vår kundservice på 0911-648 00. Du har alltid 14 dagars ångerrätt vid uppsökande försäljning.

2017-06-19

Ny energiskatt från 1 juli 2017

PE_Energiskatt_80x110mm

2017-06-15

Sommarens Ljusgåva 2017

Ljusgavan_sommar_Jocke_500px

Ljusgåvan är PiteEnergis sätt att synliggöra lokaltänksamma initiativ och hjältar. Läs mer på www.piteenergi.se/ljusgavan/ Tack för alla nomineringar!

Sommarens Ljusgåva i Piteå går till Jocke Sjöberg som i flera år har engagerat sig i föreningen Soo Shim Taekwondo i Piteå, som tränar för att främja individuell utveckling i ett socialt samspel, för att stärka självförtroende och självkänsla och för att ha fantastiskt roligt  tillsammans. Några av klubbens barn/ungdomar är på väg att ta det efterlängtade svarta bältet och tillsammans med Jocke har de vunnit SM-guld och även börjat tävla internationellt.

 

 

2017-05-22

Flygbesiktning

20170522_111907

 

Denna vecka påbörjar vi den årliga flygbesiktningen av PiteEnergis elnät. – Ett viktigt arbete som vi gör i förebyggande syfte. Vi får en oslagbar överblick och kan upptäckta fel och brister i elnätet som vi annars har svårt att se, berättar Jan Bäckström, arbetsledare på Elnät. Flygning på låg höjd förekommer så vi ber särskilt djurägare att tänka på detta då bullret kan skrämma djuren.

2017-05-22

Återställning kvarteret Tallen

fb_KARTA_1200x628

Mellan den 22 maj och 27 juni kommer det att vara begränsad framkomlighet vid kvarteret Tallen (vid busstationen). Det beror på färdigställandet av fjärrvärmeomläggningen som vi utfört för att möjliggöra byggandet av nya bostäder i Piteå.

Tack för visad hänsyn. Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta oss på 0911-648 00.

 

2017-04-24

PiteEnergi ingår i ledningskollen.se

Från och med i vår ingår PiteEnergi i ledningskollen.se en gratis webtjänst där du enkelt
kan registrera ditt ärende och få kabelutsättning från alla ledningsägare (som är med i ledningskollen.se) samtidigt.

2017-04-13

PiteEnergi bygger Sveriges största takmonterade solcellsanläggning åt Lindbäcks bygg

PiteEnergi har fått i uppdrag av Lindbäcks bygg att bygga den 7 250 kvm stora anläggningen på taket till den nya fabriken på Haraholmen.

– Kul att två så starkt lokalt förankrade aktörer tillsammans får vara med och visa vägen till framtidens hållbara samhälle. Vi är stolta över att Lindbäcks valde oss, säger Anders Ådemo, marknadschef PiteEnergi.

Intresset för förnybar energi är fortsatt hög och Sveriges ambitiösa klimatmål leder energibolag och andra aktörer att skynda på omställningsarbetet. Idag levererar PiteEnergi 100 % förnybar el till alla sina elhandelskunder, och påbörjade investeringarna i solcellsanläggningar 2011.

– PiteEnergi känns som ett naturligt val. De har en stark lokal förankring och driver på för ökad hållbarhet och utveckling av förnybara energikällor, säger Stefan Lindbäck, vd på Lindbäcks bygg.

Läs hela pressmeddelandet Här

pressbild

 

 

2017-02-27

Sommarvikarie till receptionen

Arbetet innebär att ta emot gäster och besökare, hantering och fördelning av inkommande mail, scanning av leverantörsfakturor samt övriga administrativa arbetsuppgifter.

Vi söker en person som är serviceinriktad och social. För att lyckas i rollen är det viktigt kunna hantera olika personligheter och situationer, samt lätt för att lära sig nya saker. Erfarenhet från att jobba i olika datasystem. Meriterande är erfarenhet från arbete med kundbemötande.

Vi tar emot ansökningarna via: jobb@piteenergi.se, senast 2016-03-31.
Tillträde efter överenskommelse. Frågor om tjänsten besvaras av Björn Lavander 0911-648 00

 

 

2016-12-22

Tack för ert stora Pitehjärta!
Samvaron i Piteå består av cirka 30 ideella personer som arrangerar matlagning, bak, bingo, gymnastik m.m till glädje för Piteås seniorer. På bilden tar Samvarons representant Elisabeth Segerstedt emot Ljusgåvan 2016 – PiteEnergis sätt att synliggöra lokaltänksamma initiativ och hjältar.

– Med Ljusgåvan synliggör vi lokaltänksamma eldsjälar, föreningar, initiativ och/eller projekt som gör gott för Piteborna. Hållbar utveckling med särskilt fokus på samhällsnytta, idrott och kultur ligger oss varmt om hjärtat, säger PiteEnergis marknadschef Anders Ådemo.
Ljusgåvan – för de med 100 % Pitehjärta
Syftet med Ljusgåvan är att främja lokal utveckling och engagemang. Kandidaterna ska vara ideella aktörer och Ljusgåvan kan delas ut till föreningar, organisationer eller privatpersoner vars initiativ särskilt främjar lokal samhällsnytta, idrott eller kultur.

Hållbar utveckling
PiteEnergi värnar om långsiktig hållbarhet vad gäller både miljö och människor. Frågor kring etik, mångfald och jämställdhet är viktiga i arbetet med att synliggöra föreningsliv och eldsjälar som brinner för att bidra till en roligare, tryggare och mer meningsfull tillvaro för alla som bor, jobbar och verkar i Piteå.
pite_webb

2016-10-17

skarmklipp

Max 2 entrébiljetter/hushåll och först till kvarn gäller, summan  faktureras på ordinarie elfaktura.
Biljetterna hämtas i vår reception, senast 10/11.

Mer info: http://www.ticketmaster.se/event/face-julig-och-rockig-acapella-fran-usa-biljetter/409723

 

2016-09-14

Pressmeddelande

Samverkansprojekt i Piteå möjliggör nytt fjärrvärmenät

Just nu byggs en av Europas modernaste husfabriker på Haraholmen i Piteå. Tack vare ett nyskapande lokalt samarbete kommer anläggningen att värmas med spillvärme från ett helt nytt fjärrvärmenät i Piteå.
– Det är förhoppningsvis bara början. Vi bygger för att kunna ansluta ännu fler företag på sikt, säger Daniel Eriksson, fjärrvärmechef på PiteEnergi.

PiteEnergi, Lindbäcks Bygg och SunPine är alla aktörer med höga krav på hållbarhet och lokal utveckling. Nu följs satsningen på Nordens största solcellspark upp med ett gemensamt projekt som ska säkra en långsiktigt hållbar tillgång på fjärrvärme.
– Det är otroligt inspirerande att få vara med och initiera satsningen på ett helt nytt fjärrvärmenät i Piteå i samarbete med andra starka och lokalt etablerade aktörer, säger Daniel Eriksson.

Stefan Lindbäck, vd på Lindbäcks Bygg fick idén när han reflekterade över att den befintliga Lindbäcksfabriken utanför Piteå som redan nu värms upp till 95 % med spillvärme från den lokala industrin.
– För oss är det viktigt att alltid gå “all-in” på hållbarheten oavsett om det gäller personalpolitik, produktion och det avtryck vi gör på jordklotet, förklarar Stefan.

De tre aktörerna inledde sitt samverkansprojekt så snart de förstod  att SunPines överskott av spillvärme kunde vara med och möjliggöra satsningen.
– Spillvärme är fortfarande en relativt outnyttjad resurs i Europa. Studier visar att industriell spillvärme har potential att kunna stå för upp till 50 % av hela Europas energibehov för uppvärmning av byggnader och varmvatten. Projektet möjliggör även att SunPine kan ta tillvara på spillvärmen för vår egna verksamhet, säger Magnus Edin.

Samverkansprojekt som ger eko
PiteEnergis centrala fjärrvärmenät som byggdes på 1970-talet var det första i sitt slag där energibolag, kommun och industri var involverade. Nu som då samverkar olika aktörer. Det nya fjärrvärmenätet beräknas vara i drift i oktober 2016.
– Det är inte alltid lätt att enas kring den här typen av projekt. Därför känns det extra roligt att den här etableringen blir av och det har gett eko runt om i landet, avslutar Daniel Eriksson på PiteEnergi.

fabrik-i-bakgrund

Bildtext till bifogad bild: Fr.v. Daniel Eriksson (PiteEnergi), Stefan Lindbäck (Lindbäcks bygg) och Magnus Edin (SunPine) gläds över det lyckade samarbetet kring det nya fjärrvärmenätet som blir färdigt i oktober. I bakgrunden syns SunPinefabriken som kommer att förse den nya husfabriken med värme.

2016-08-11

Söndag 28/8 mellan kl. 12.00 till mån 29/8  kl. 06.00 kommer det vara avbrott i fjärrvärmeleveransen i centrala stan, detta i samband med nybyggnationer vilket innebär att vi behöver flytta fjärrvärmeledningar.

Tack för ert överseende med eventuella olägenheter.

Delar av centrala stan som blir helt utan leverans(röd markerat fält)

avbrott_centrala_natet

 

Delar av centrala stan som kan drabbas av störningar bland annat beroende på yttertemperatur.(röd markerat fält)

storningar_centrala_natet

 

2016-06-22

Tjejjoggen i Sjulsmark genomförs lördag den 27 augusti 2016 kl.13.00.
I samarbete med Tjejjoggen Sjulsmark bjuder vi på ett begränsat antal startavgifter (ord. pris 175 kr.). Gäller endast dig som är elhandelskund hos PiteEnergi.

Gå, lunka eller löp ca 5.5 km. Motionsklass med eller utan tid, för kvinnor i alla åldrar.
Förra årets succé, lilljoggen kommer även att anordnas för flickor och pojkar i åldern 1-8 år.

För mer info: https://www.facebook.com/tjejjoggen/

2016-06-09

Kl. 10.45 uppdatering – Vi arbetar med aktivt för att lösa den uppkomna situationen som stormen orsakat.  För närvarande är det kunder i ytterområdena som är hårdast drabbade, följande områden Sjulnäs, Roknäs, Fällträsk, Sjulsmark, Hemmingsmark, Koler samt Långträsk har även problem med bredbandsstörning.

För närvarande har vi 2 maskiner i bruk, all tillgänglig personal arbetar aktivt med bland annat trädfällning samt helikopter besiktning.

2016-06-02

Öppettider

Fredag den 3 juni stänger vi kl 17.00, öppnar åter tisdag 7 juni kl 07.00

Nationaldagen 6 juni håller vi stängt!

Vi önskar er en trevlig Nationaldag!

2016-06-01

Den 30/6 2016, kl. 20.00 har Bo Kaspers Orkester konsert på Borggården.
I samarbete med Riklund AB får du som är elhandelskund hos oss får köpa en biljett för 340 kr (ord pris 390 kr).
Max 2 entrébiljetter/hushåll och först till kvarn gäller.
För bokning av din biljett kontakta oss på 0911-648 00, kostnaden faktureras på ordinarie elfaktura.

För mer info: http://www.ticketmaster.se/artist/bo-kaspers-orkester-biljetter/899344

2016-05-26

Med start mån 30/5 börjar vi med årets flygbesiktning av elnätslinjer, detta innebär lågflygande helikopter.
Detta för att vädersäkra vårt elnät för säker elleverans till våra kunder.
Besiktningen beräknas ta 2-3 veckor.
Har du frågor är du välkommen att kontakta oss på 0911-648 00.

2016-05-03

Öppettider

Vi har förändrade öppettider i samband med Kristi Himmelsfärd.

Onsdag 4 maj stänger vi kl 12.00, öppnar åter måndag 9 maj kl 07.00.

Vi önskar er en trevlig helg!

 

2016-04-26

Annons tjejkväll 20160426

2016-04-13

alter

2016-03-22

Öppettider

Under påsk har vi ändrade öppettider.

Torsdag 24 mars stänger vi klockan 12, öppnar åter tisdag 29 mars kl 07:00.

Vi önskar er en glad påsk!

 

2016-02-05

Vi vill tacka våra kunder för positiva energimöten under SM-veckan!

Tack även till Strömbackaskolans danselever som under SM-veckan har figurerat i många olika sammanhang och haft dansuppvisningar i centrala stan, bland annat på trappan vid Stadsberget. Tillsammans med dom har vi presenterat dansstycket LYSKRAFT!

IMG_3093

DANSAintranet

 

2016-01-29

Förändringar fastprisavtal

Vi har lyssnat på våra kunder och därför erbjuder vi nu Fast Pris 2 år fr.o.m. 2016-04-01.

Se ständigt aktuella priser på vår elavtalsguide

 

2016-01-19

elensdag

2015-12-22

Öppettider

Mellan jul och nyår samt trettondagsafton har vi ändrade öppettider.

Onsdag 23 december stänger vi klockan 12, öppnar åter måndag 28 december kl 07:00.

Onsdag 30 december stänger vi klockan 17, öppnar åter måndag 4 januari kl 07:00.

Tisdag 5 januari stänger vi klockan 12, öppnar åter torsdag 7 januari kl 07:00.

Vi önskar er en god jul och ett gott nytt år!

 

2015-12-18

Årets julgåva går till RFSL Piteå Älvdal

julgavan2015_pite

 

2015-12-07

Sm veckan går av stapeln 25-31/1 2016 här i Piteå.

Vi erbjuder våra elhandelskunder att köpa mössan för 200 kr(ord pris 295 kr)
Max 2 st/hushåll.

Ring oss på 0911-648 00 för att boka din mössa.

OBS, begränsat antal mössor samt summan 200 kr alt 400 kr faktureras på ordinarie elfaktura.

 

2015-11-06

Vi lämnar en julgåva till den förening/organisation som vi anser spridit mest positiv energi i Piteå under 2015.

Vem skulle du helst se som mottagare av årets julgåva?
Maila ditt förslag med kort motivering till ulrika.berglund@piteenergi.se senast söndag den 6/12.

Vi publicerar mottagaren av julgåvan på facebook.se/piteenergi fredag den 18/12.

Villkor för nominering:
• Ej vinstdrivande förening/organisation.
• Politiskt samt religiöst oberoende.
• Föreningen/organisationen ska vara verksam i Piteå.

connextins

Julgåvan 2014 mottags av Connextions Norrbotten

2015-08-14

Pga av tekniska problem kommer fakturan avseende juli månads förbrukning nå våra kunder senare denna månad.

Fakturan beräknas nå kunderna mitten av vecka 34.

Vi ber om ursäkt för det inträffade, vid frågor eller funderingar välkommen att kontakta kundservice på 0911-648 00.

2015-08-06

Pga av elarbete är gatljusen mörka på Pitholm samt delar av Munksund och Klubbgärdet. Beräknas vara klart i slutet av vecka 33.

Norrgående körriktning på Sundsgatan mörk pga kortslutning, arbete pågår.

2015-06-15

Tack för kalaset

Hundratals glada barnfamiljer, 95 st nya energidetektiver, popcorn,
sockervadd ,fika och hamburgare.

Tack till er alla som kom till barnkalaset. Ett stort tack även till våra samarbetspartners.

Tillsammans skapar vi positiv energi 🙂

 

Ebba på häst   Max ny energidetektiv  Sjöräddningen   Stormyrberget DSC00096  Stormyrberget1

2015-05-28

Varmt välkommen till PiteEnergis stora barnkalas i Södra Hamnen

barnkalas_a4

2015-05-08

fritidshus

2015-05-08

Backenverket

Just nu installerar vi det nya lågspänningsställverket på Backenverket, detta för säkrare fjärrvärmeleveranser till våra kunder låg tid framöver.

hvc

2015-04-27

Från och med 2015-07-01 tillämpar PiteEnergi nya avtalsvillkor för konsumenter och näringsidkare:

Allmänna avtalsvillkor EL 2012 K (rev)

Allmänna avtalsvillkor EL 2012 N (rev)

Särskilda avtalsvillkor konsument elhandel
Särskilda avtalsvillkor näringsidkare elhandel

2015-04-17

Under Valborgsmässoafton samt första maj  har vi ändrade öppettider, 30/4 stänger vi kl. 12.00 och öppnar åter måndag 4 maj kl. 07.00.

2015-03-26

Hur använde du elen i morse ?

Det var frågan som vi ställde Piteborna under elens dag 23 januari.

Vi på PiteEnergi vill medverka till medveten elanvändning årets alla timmar. Därför levererar vi 100 % förnybar el och jobbar aktivt för mer produktion av energi från solen.

Samtidigt vill vi tacka alla Pitebor för alla positiva energiträffar som ni ger oss varje dag.

facebook.ann-britt facebook.eva ingridtobias

 

 

2015-03-16
Händig med el för tjejer

Välkommen till en intressant kväll, där du som tjej får grundläggande elsäkerhet i vardagen, anmäl dig på tel 0911-648 00.
26/3 kl. 18,30.

 

handigmedel

2015-01-21

Fredagen 23/1 är det elens dag, det uppmärksammar vi genom att ge positiv energi tillbaka till Piteborna.

Vi bjuder på energifrukost* kl. 6,45-8,00 vid 3 st övergångsställen i stan, COOP/Södra hamnen, Badhusparken/Österbo samt Stadshotellet/Kyrkparkeringen.
* begränsat antal.

Kom och hälsa på oss.

2014-12-22
Öppettider jul & nyår

Mellan jul, nyår och trettondagsafton har vi ändrade öppettider.

Tisdag 23/12 har vi öppet till kl. 12.00, öppnar åter måndag 29/12 kl. 07.00.

Tisdag den 30/12 stänger vi klockan 17, öppnar åter måndag den 5/1  klockan 07:00.

Måndag den 5/1 stänger vi klockan 12, öppnar åter onsdag den 7/1 klockan 07:00.

Vi önskar våra kunder en God Jul & ett Gott Nytt År.

2014-12-17

Vi vill tacka er alla som skickat in förslag över föreningar som ska få PiteEnergis julgåva 2014.

Årets julgåva i Piteå kommer tilldelas Connextions Norrbotten, för deras positiva energi samt deras arbete mot alls former av utanförskap i Piteå.

julgavan.pite

2014-12-16 Ändrade telefontider

Mellan perioden tisdag 23/12 till tisdag  6/1 2015 har vi ändrade telefontider, följande telefontider gäller:

Tis 23/12 kl. 07,00-12,00
Ons 24/12 –  fre 26/12 stängt
Mån 29/12 – tis 30/12 kl. 07,00-17,00
Mån 5/1 2015 kl. 07,00-12,00
Tis 6/1 2015 stängt

God jul och gott nytt år.

2014-11-20 Vi söker en förrådsansvarig.

Läs mer här.

2014-11-07

Vi lämnar en julgåva till den förening/organisation som vi anser spridit mest positiv energi i Piteå under 2014.

Vem skulle du helst se som mottagare av årets julgåva?
Maila ditt förslag med kort motivering till ulrika.bergdahl@piteenergi.se senast fredag den 5/12.

Vi publicerar mottagaren av julgåvan på facebook.se/piteenergi torsdag den 18/12.

Villkor för nominering:
• Ej vinstdrivande förening/organisation.
• Politiskt samt religiöst oberoende.
• Föreningen/organisationen ska vara verksam i Piteå.

 

julgava13

Fjolårets julgåva gick till den ideella föreningen Lilla
Hjärtat, vars syfte är att hjälpa behövande barn.

 

2014-10-28

wille.hemsida

 

 

 

2014-09-09. Oseriösa elhandelsaktörer i farten igen.

Fler än 300 personer har anmält ett elhandelsföretag till Konsumentverket och nu går ärendet till domstol. Här nedan följer några tips på vad du kan göra om du anser dig felaktigt behandlad av telefonsäljare eller dörrknackare.

Här kan du läsa pressmeddelandet.

Så gör du om du anser dig felaktigt behandlad av telefonsäljare eller dörrknackare.

Konsumentverket har den sista tiden många anmälningar från privatpersoner som känner sig lurade in i nya elavtal. 
– Vi uppmanar alltid våra kunder att vara försiktiga när man blir kontaktad, säger PiteEnergis kundservicechef Linda Larsson.

 

I ett pressmeddelande uppges att Konsumentverket och elbranschen kräver krafttag mot oseriös elförsäljning. Fall där energibolag säljer el till inköpspris har rapporterats till Konsumenternas energimarknadsbyrå, bolag som vd:n Bo Hesselgren aldrig säger sig hört talas om.

 

– PiteEnergi har varje månad många kontakter med kunder som anser sig lurade av andra elhandelsbolag. Som lokal aktör är det viktigt att vi finns till hands och ställer upp med rådgivning för kunderna, särskilt i den här sortens situationer när behovet är extra stort, menar Linda Larsson.

 

– Vi lägger stort fokus på att bry oss om och alltid försöka få kontakt med de kunder som berörs av förfrågningar från andra elhandelsbolag. I de flesta fall upplever sig kunden lurad och då finns vi till hands för stöd och hjälp, säger Larsson.

 

”Krafttag mot oseriös försäljning behövs”
Konsumentverket och elbranschen är eniga och upprepar sitt tidigare förslag om lagstiftning runt telefonförsäljningen.

 

Så gör du om du anser dig lurad att ingå ett felaktigt elavtal

 

  • Du har alltid 14 dagars ångerrätt.
  • Ring alltid aktuellt energibolag direkt och meddela att du inte tecknat något avtal och anser dig vilseledd.
  • Du kan även kontakta din kommuns kundombudsman för råd och stöd.

 

– Vi stödjer alltid kunder som blivit lurade och satsar på hög tillgänglighet. Vi ger individuell rådgivning istället för snabba avslut på telefon och baserar våra förslag utifrån den enskilde kundens elanvändning, avslutar Larsson.

 

Vill du veta mer? Ring oss vardagar mellan kl. 07.00-17.00 på 0911-648 00 eller besöka oss på Västra kajvägen 1.

2014-06-27. Vi söker en säljare.

Läs mer här.

saljare

2014-06-10 – PiteEnergi upphandlar solcellspark på Acusticum.

Vi fortsätter vår satsning på solceller i Piteå. och nu finns en upphandlingsförfrågan ute gällande den solcellsanläggning som vi ska bygga på Acusticum tillsammans med PNF. Anläggningen kommer att byggas på taket på universitetsdelen och blir en av de större solcellsanläggningarna i landet med sina 2000 kvm och 250 till 300 kw effekt.

Här kan du ladda ner upphandlingsunderlaget. http://www.opic.com/upphandlingar/norrbottens-lan/

2014-06-09 – Tack för kalaset!
Tack alla glada barnfamiljer som hjälpte oss att göra årets barnkalas till ytterligare ett succéarrangeman. Tack för att ni väljer ert lokala energibolag, tillsammans hjälps vi åt att skapa positiv lokal energi!

I år hade vi den den stora äran att licensiera 128 barn till nya ”Energidetektive”r som har lovat att hjälp oss i arbetet för mer medveten energianvändning i framtiden.

Tack även till alla härliga samarbetspartners: Team Sportia, Isk, Wibax Patriots, Piteå rikdklubb, Stormyrbergets lantgård, Piteå Tennisklubb Pif, Sjöräddnignssällskapet, Örjans luftland, Hortlax scouter, Phc.

 

4

7 8 9 10 11 12 13 1 2 3  5 6 14 15 16

2014-05-01

Gatljusen i Piteå kommun är nedsläckta från 1/5 till 1/8. Det kan dock lysa på vissa områden vid t.ex. mörka eller molniga kvällar där vi inte har någon central styrning. För mer info, sök vår Elnätavdelning via växeln på 0911-648 00.

 

2014-04-14

Öppettider i påsk

Tor 17/4, kl 07.00-12.00
Fre 18/4 t.om 21/4 stängt.

Vi finns åter på plats tis 22/4 kl. 07.00

2014-04-03

Varmt välkommen till informationsträff för elinstallatörer.

Tid: 10/4 kl. 16.30-18.30

Anmälan senast 7/4.

Plats: Matsalen PiteEnergi

Anmälan till patric.ronnqvist@piteenergi.se. eller ring mig 0911-64824.

Ange namn och antal deltagare.

Varmt välkommen


2014-03-14

Strömavbrott Storsund

Linbrott Rödslyet – Storsund. På grund av storm så utförs felavhjälpning så snart personsäkerheten kan säkerställas för våra montörer

 

2014-03-04

 

Så mycket kostar elanvändningen för en riktigt god morgon:

smart elanvändning

Tid

Watt

Kostnad

Vakna upp Digital väckarklocka

24 tim

5

0,18 kr

Dagens
första ljus
Lampor tända
5+42+1,2 W

2 tim

48,2

0,14 kr

Nyrostat Brödrost, 2 skivor

3 min

1000

0,05 kr

Morgonkick Kaffebryggare

20 min

1520

0,76 kr

Hårdkokt Induktionsspis

12 min

1200

0,36 kr

Allmänbildning iPad

20 min

2,5

0,001 kr

Fotvärme Golvvärme
3 m2 a’ 120 kr

24 tim

1,00 kr

Ren & Fräsch Dusch 63 öre/min

10 min

6,30 kr

En god morgon Totalkostnad

8,78 kr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2014-03-03

Erbjudande till alla våra företagskunder som handlar sin el hos oss. Säkra dina digitala tillgångar hos Fortlax.

 

fortlax

2014-03-03

”El till inköpspris” kan bli betydligt dyrare än det först verkar

Nästa gång en försäljare erbjuder dig ”el till inköpspris” ska du fråga efter jämförpris. Ofta finns det fasta avgifter som gör avtalet betydligt dyrare än det först verkar. Det visar en genomgång som Energimarknadsinspektionens jämförelsesajt Elpriskollen gjort.

– Att fråga efter jämförpris för el borde vara lika självklart som att titta efter kilopriset på ost eller kött i en matbutik, säger Sara Sundberg, avdelningschef på Energimarknadsinspektionen. Det är bara jämförpriset som visar elens verkliga kostnad.

– Vår slutsats är att ”el till inköpspris” ofta är en omskrivning för rörliga avtal där påslag på den rörliga delen omvandlats till fasta års- eller månadsavgifter, säger Sara Sundberg. Det behöver inte vara fel, men som konsument blir det ännu viktigare att fråga efter jämförpris.
Pressmeddelande från Energimarknadsinspektionen 25 feb -14

 

2014-02-22

Välkommen till sportlovets roligaste fotbollsskola, ett arrangemang av Piteå IF.

pif fotboll

 

2014-02-19

Så gör du om du anser dig felaktigt behandlad av telefonsäljare eller dörrknackare.

Konsumentverket har den sista tiden många anmälningar från privatpersoner som känner sig lurade in i nya elavtal. 
– Vi uppmanar alltid våra kunder att vara försiktiga när man blir kontaktad, säger PiteEnergis kundservicechef Linda Larsson.

I ett pressmeddelande uppges att Konsumentverket och elbranschen kräver krafttag mot oseriös elförsäljning. Fall där energibolag säljer el till inköpspris har rapporterats till Konsumenternas energimarknadsbyrå, bolag som vd:n Bo Hesselgren aldrig säger sig hört talas om.

– PiteEnergi har varje månad många kontakter med kunder som anser sig lurade av andra elhandelsbolag. Som lokal aktör är det viktigt att vi finns till hands och ställer upp med rådgivning för kunderna, särskilt i den här sortens situationer när behovet är extra stort, menar Linda Larsson.

– Vi lägger stort fokus på att bry oss om och alltid försöka få kontakt med de kunder som berörs av förfrågningar från andra elhandelsbolag. I de flesta fall upplever sig kunden lurad och då finns vi till hands för stöd och hjälp, säger Larsson.

”Krafttag mot oseriös försäljning behövs”
Konsumentverket och elbranschen är eniga och upprepar sitt tidigare förslag om lagstiftning runt telefonförsäljningen.

Om du upplever dig lurad ska du:

  • – Direkt ringa aktuellt energibolag och meddela att du inte tecknat något avtal och anser dig vilseledd. Du har alltid 14 dagars ångerrätt.
  • – Du kan även kontakta din kommuns kundombudsman för råd och stöd.

– Vi stödjer alltid kunder som blivit lurade och satsar på hög tillgänglighet. Vi ger individuell rådgivning istället för snabba avslut på telefon och baserar våra förslag utifrån den enskilde kundens elanvändning, avslutar Larsson.

Vill du veta mer? Ring oss vardagar mellan kl. 07.00-17.00 på 0911-648 00. Det går även bra att besöka oss på Västra kajvägen 1.

linda larsson

PiteEnergi kundservicechef Linda Larsson

 

2014-01-21

hotrlax2

2014-01-20

 

Lunchföreläsning med Patrik Klüft för våra företagskunder som har sin elhandel hos oss.

Maila ulrika.bergdahl@piteenergi.se Obs, först till kvarn.

kluft1

 

 

2014-01-14

Den 23 januari uppmärksammas ”Elens dag” för första gången.

För visst förtjänar elen att ha en egen dag. Utan den skulle inte vår vardag funka. Tack vare den är vårt liv ljusare, tryggare, lättare, friskare, roligare och mycket mycket mer.

Visste du att..

1. El är det största som har hänt människan i modern tid

Har du tänkt på hur många gånger per dag du använder något som går på el? Elen gör att vi lever längre, har bättre hälsa och att vi får en massa tid över till annat som vi annars inte skulle ha hunnit med.

2. Det är inte mycket som fungerar om strömmen går

Dagens samhälle bygger helt och hållet på system som behöver el för att fungera.

3. Fritid tack vare elen

I början på 1900-talet tog hushållsarbetet för en familj cirka 54 timmar i veckan.

4. Elen skapar nytta varje dag i samhället

Vi har haft el i Sverige sedan 1870-talet. Först användes den till belysning i industrin, på gator och i hemmen. Nu använder vi den till IT-teknik, maskiner i industrin, hushållsmaskiner i hemmen och transporter med tåg och tunnelbanor.

5. Räddade liv och förbättrad arbetsmiljö

Tillgången till el inom sjukvården har gjort det möjligt att utveckla utrustning som räddar otaliga liv varje år.

6. Färre arbetsskador och bättre arbetsklimat tack vare el

Hela vår industriella utveckling hänger ihop med elektrifieringen.

I många fall så tänker vi inte på hur vad den faktiska elkostnaden är, och när vi ska gissa brukar vi ofta överskatta kostnaden. Här kan du hitta några exempel och jämförelser på vad olika saker kostar.

_______________________________________________________________________
2013-12-20

Affärsområde Elnät: förlängd ansökningstid till tjänsten som Arbetsledare, Utförande.

Mer info här.

elnat


2013-12-17

Öppettider jul/nyår

Måndag 23 december stänger vi klockan 12, öppnar åter fredag den 27 december klockan 07.00

Måndag den 30 december stänger vi klockan 17, öppnar åter torsdag den 2 januari klockan 07:00.

Fredag den 3 januari stänger vi klockan 17, öppnar åter tisdag den 7 januari klockan 07:00.

____________________________________________________________________________________________________

2013-12-17

Ekfors Kraft AB:s konkursbo har sålt elnätet för nätområde TDN till Övertorneå Energi AB, ett bolag som till 100% ägs av Övertorneå kommun.
Övertorneå Energi AB kommer att tillträda elnätet från och med den 1:a januari 2014 och ansvara för drift och underhåll av elnätet fr.o.m samma datum. Fram till 1:a januari 2014 är det Ekfors Kraft AB:s konkursbo som ansvarar för och sköter driften av elnätet.

Om du har några frågor med anledning av ovanstående information är du varmt välkommen att kontakta PiteEnergis kundservice på 0911-648 00 mån-fre kl. 07.00-17.00. Det går också bra att skicka e-post på kundservice@piteenergi.se.
Övertorneå Energi skickar ut separat information innan den nya ägaren träder in. För ytterligare information, se www.overtornea.se. Klicka på ”Bygga, Bo & Miljö”, därefter rubriken ”Övertorneå Energi AB”.

131217 viktig info om Ekfors elnät
____________________________________________________________________________________________________

2013-12-17

PiteEnergis Marknadsavdelning är utsedd till regional vinnare för Lappland, Norrbotten och Västerbotten i tävlingen Sveriges bästa arbetsteam och Piteå-Tidningen uppmärksamma oss. Kul :-). (Skärmdump från Piteå-Tidningen 2013-12-17 samt länk till Piteå-Tidningens artikel nedan)

pt klipp

http://www.pitea-tidningen.se/telegram/basta-arbetsteamet-finns-i-pitea-8111956-default.aspx

 

2013-12-16

P.g.a ett tekniskt fel bifogades en felaktig bilaga med den senaste elfakturan. Våra kunder kommer inom några dagar att få ett nytt brev med rätt budskap. Vi beklagar det inträffade och tackar för ert överseende. Tack för att du är kund hos PiteEnergi.
klipp

2013-11-29

Är du vår nya Arbetsledare på Affärsområde Elnät?

Mer info här: Arbetsledare Elnät Utförande_20131130

 

arbetsledare

 

 

2013-11-28

Elskatt och fjärrvärmepriser 2014.

fjv priser

 

 

2013-11-29

Varmt välkommen till vår klassiska tomteverkstad.

tomte

2013-11-20

Tack Piteå IF, Framtid Pite, Piteå Hockey och Piteå Golfklubb för bra samarbeten och er stora insats för ortens ungdomar och föreningsliv!

positiv energi 2

 

2013-11-19

PiteEnergi direktupphandlar ”Övriga tekniska tjänster”

Just nu har vi ute en direktupphandling på tekniska tjänster som avser tjänster inom elmontage, kylteknik, installationsteknik, rörsvets, larm och säkerhet.

För upphandlingsunderlag, skicka ett mail till inkop@piteenergi.se. Sista datum för inlämning är 2013-11-28

För mer information kontakta Patric Jonsson 0911-648 86

 

2013-11-14

 

Enklare att påverka den totala kostnaden när

företagen får ny prismodell för fjärrvärme


Det ska löna sig att minska effektuttaget för fjärrvärme när det är kallt. Det är en av de viktigaste förändringarna när vi tittar på ny prismodell för våra företagskunder. Syftet är att tydligare svara upp mot kraven på rättvis prissättning.

Den nya modellen kommer att införas fr.o.m 1 jan 2015.

Den nya prismodellen kommer innebära att kundernas verkliga effektuttag blir grundläggande för effektdebiteringen. Förutsättningarna att påverka det egna effektuttaget, energianvändningen och avkylningen på ett mer effektivt sätt kommer att förändras och göra det lättare för dig som kund. Det innebär att den totala prissättningen kan justeras i framtiden.

Vi är angelägna om att komma i kontakt med dig som är intresserad av att hjälpa oss med idéer och synpunkter ur ett kundperspektiv. Varmt välkommen att kontakta oss för mer information och intresseanmälan.

Kontaktperson: ulrika.bergdahl@piteenergi.se.
Växel: 0911-648 00.

 

2013-11-13

Med leveransstart 1/11 valde ej klar majoritet av våra kunder något av våra Fast Pris-avtal. Trenden är fortfarande stark vad gäller 3-åriga avtal där man vet vad man får under en längre tid framåt.

Ring gärna någon av våra kunniga rådgivare för mer information om vilket avtal som är mest lämpligt för dig.

Vi svarar på 0911-648 00 kl. 07.00-17.00 på vardagar.

 

oktober

 

2013-10-15

Med leveransstart 1:a oktober valde54% av våra kunder något av våra Fast Pris-alternativ (1, 3 eller 5-årigt). Klart populärast är det 3-åriga Fast Pris-avtalet. Inför vintern brukar trenden svänga mot våra Kombiavtal, i synnerhet  det 1-åriga Flexavtalet med bundet pris under vintermånaderna och rörligt resten av året.

Ring gärna någon av våra kunniga rådgivare för mer information om vilket avtal som är mest lämpligt för dig.

Vi svarar på 0911-648 00 kl. 07.00-17.00 på vardagar.

topplistan sep

 

 

2013-09-30

Just nu har alla våra elhandelskunder 300:- rabatt på showpaketet ”70 years of holiday” på Pite Havsbad.
Ring 0911-648 00 för att få din bokningskod.

Gäller fredagar och lördagar t.o.m 16/11
– Logi i dubbelrum
– Frukost
– Show ”70 years of holiday”
– Showbuffé
– Ett glas vin/öl alt. alkoholfritt
– Äventyrsbad

Pris exkl. rabatt.
Fredagar 1095:-
Lördagar 1195:-

 

hösterbjudande

2013-09-30

Lördagen den 14/9 abonnerade vi äventyrsbadet på Pite Havsbad dit vi bjöd in alla föreningar som jobbat för Piteå Summer Games 2013. Det blev en lyckad tillställning med många glada människor och vårt sätt att säga tack alla engagerade föräldrar, ungdomar och föreningar. Tillsammans gör vi Piteå till en lite roligare plats.

psg tack

2013-09-23

Med leveransstart 1:a september valde drygt 70% av våra kunder något av våra Fast Pris-alternativ (1, 3 eller 5-årigt). Klart populärast är det 3-åriga Fast Pris-avtalet. Inför vintern brukar trenden svänga mot våra Kombiavtal, i synnerhet  det 1-åriga Flexavtalet med bundet pris under vintermånaderna och rörligt resten av året.

Ring gärna någon av våra kunniga rådgivare för mer information om vilket avtal som är mest lämpligt för dig.

Vi svarar på 0911-648 00 kl. 07.00-17.00 på vardagar.

avtal augusti

2013-09-20

Träffa oss vid ICA Supermarket i Älvsbyn tor 26/9 kl. 14.00-19.00.

– Trygga elavtal inför vintern

– Boka bussresa till Leva Livet-mässan i Piteå 4/10

– 300:- rabatt på boendepaket hos Pite Havsbad och Hotell Storforsen.

supermarket annons

 

 

2013-09-13

Kostnadsfri bussresa till Leva Livet-mässan i Piteå 4/10.
Gäller boende i Arjeplog, Arvidsjaur och Älvsbyn.

Ring 0911-648 00 och boka. Begränsat antal platser, först till kvarn.

Marita och Elisabeth tipsar om rätt elavtal och smidiga betaltjänster
på mässan 3-4/10.

levalivet

 

2013-09-10

Tack alla golfare för ert deltagande i företagstävlingen PiteEnergi-matchen och scrambletävlingen PiteEnergi Open.

Grattis Rickard Hinterthaner, Ulf Strålberg, John Andersson och Eva Lindberg till segern i Open-tävlingen. Starkt jobbat.

Företagstävlingen PiteEnergi-matchen avgjordes över totalt 27 välspelade matcher där Indumont, Sunpine och PiteEnergi
till slut gjorde upp om finalplatserna. I år var vi ”ofina” nog att själva vinna och vill rikta ett särskilt stort tack till samtliga deltagande lag från Indumont, Anticimex, Nåiden, Byggprojekt P. Blombäck, Smurfit, Sigillet, SCA, Svevia, Piteå Entreprenörerna, Piteå GK, Specsavers, Sunpine, Elgiganten, Sensia och Atea.

Ett särskilt tack till Piteå GK för bra värdskap och gott samarbete.

Hoppas vi ses nästa år igen!

_DSC4496

Vinnarlaget i PiteEnergi Open lördagen den 7/9. Grattis och tack till alla deltagare!

_DSC4491

_DSC4504

_DSC4498

 

_________________________________________________________________________


2013-08-22

Lördag 14/9, Summer Games-final med abonnerat äventyrsbad.

Anmäl ditt lag till badet till ulrika.bergdahl@piteenergi.se
Ange förening, ålder, antal och ansvarig kontaktperson.
Obs. Begränsat antal platser, först till kvarn.

Möjlighet att boka till mat och andra aktiviteter. Mer info om
detta finns på www.piteasummergames.se

psg-final

 

2013-08-19

PiteEnergi Open
Scrambletävling med kanonstart
Piteå Golfklubb lör 7/9
Samling kl. 12.00
Startavgift: 80:- (halva priset för icke elhandelskunder)
Anmälan via www.golf.se (GIT) eller till Piteå GK på 0911-149 90
Begränsat antal platser, först till kvarn

PE open

_____________________________________________________________________

2013-06-14

Välkommen att delta i våra kundundersökningar. Vi delar ut ett antal Trisslotter
bland de först svarande. Vänligen notera att det är olika undersökningar beroende på var du bor.


Kundundersökning för Piteåkunder här.
Kundundersökning Tornedalskunder här.

_____________________________________________________________________

2013-06-14

Grattis alla vinnare i Lekia-tävlingen under PiteEnergis barnkalas. Era priser finns för avhämtning i PiteEnergis reception på Västra Kajvägen 1 t.o.m fre 28/6.

1:a pris Elias Gustafson
2:a pris Siri Söderberg
3:e pris Alice Wiklund

2 st t-shirt
Felicia Isaksson
Chelse Weiborn
Moa Berglund
Julius Eklund
Jonna Leijon
Emil Forsberg
Emil Johansson
Mattias Persson
Theo Utsi
Kevin Lindgren
Sebastian Bergvall
Viktor Nyberg

T-shirt + Keps
Linnea Larsson
Elias Eklund
Rut Lindqvist
Kiwi Casslind
Kevin Nilsson
Elliot Lehto
Moa Selberg
Maja Vilkund
Ebba Lanner
Filip Malm
Isak Matti
Aline Hagberg
Maya Lindblom
Emmy Nilsson
Nathalie Johansson
Jimmy Elimä
Ebba Sköld

Keps
Lisa Svärdsudd
Charlie Söderberg
Alice Vesterberg
Elis Wennberg
Nils Johansson
Felicia Lidström
Filip Forsell

_____________________________________________________________________


2013-06-14

Så gör du om du anser dig felaktigt behandlad av telefonsäljare eller dörrknackare.

Konsumentverket har den sista tiden fått nära 500 anmälningar från privatpersoner som känner sig lurade in i nya elavtal.
– Vi uppmanar alltid våra kunder att vara försiktiga när man blir kontaktad, säger PiteEnergis kundservicechef Linda Larsson.

I ett pressmeddelande uppges att Konsumentverket och elbranschen kräver krafttag mot oseriös elförsäljning. Fall där energibolag (ex. ”Skandinavisk el”, ”Nordisk el”) säljer el till inköpspris har rapporterats till Konsumenternas energimarknadsbyrå, bolag som vd:n Bo Hesselgren aldrig säger sig hört talas om.

– PiteEnergi har varje månad många kontakter med kunder som anser sig lurade av andra elhandelsbolag. Som lokal aktör är det viktigt att vi finns till hands och ställer upp med rådgivning för kunderna, särskilt i den här sortens situationer när behovet är extra stort, menar Linda Larsson.

– Vi lägger stort fokus på att bry oss om och alltid försöka få kontakt med de kunder som berörs av förfrågningar från andra elhandelsbolag. I de flesta fall upplever sig kunden lurad och då finns vi till hands för stöd och hjälp, säger Larsson.

”Krafttag mot oseriös försäljning behövs”
Konsumentverket och elbranschen är eniga och upprepar sitt tidigare förslag om lagstiftning runt telefonförsäljningen.

Om du upplever dig lurad ska du:

  • – Direkt ringa aktuellt energibolag och meddela att du inte tecknat något avtal och anser dig vilseledd. Du har alltid 14 dagars ångerrätt.
  • – Du kan även kontakta din kommuns kundombudsman för råd och stöd.

– Vi stödjer alltid kunder som blivit lurade och satsar på hög tillgänglighet. Vi ger individuell rådgivning istället för snabba avslut på telefon och baserar våra förslag utifrån den enskilde kundens elanvändning, avslutar Larsson.

Vill du veta mer? Ring oss vardagar mellan kl. 07.00-17.00 på 0911-648 00. Det går även bra att besöka oss på Västra kajvägen 1. Varmt välkommen till ett energibolag som bryr sig om.
linda larsson

PiteEnergi kundservicechef Linda Larsson

 

______________________________________________________________________

 

2013-05-23

Välkommen att delta i våra kundundersökningar. Vi delar ut ett antal Trisslotter
bland de först svarande. Vänligen notera att det är olika undersökningar beroende på var du bor.


Kundundersökning för Piteåkunder här.
Kundundersökning Tornedalskunder här.

 

______________________________________________________________________

 

2013-05-15
Besök stans största barnkalas lördag den 8/6 kl. 11.00-15.00.
Luftland, ponnyridning, ansiktsmålning, waterbaloon-battle och mkt mkt annat. Passa gärna på att prata med våra rådigivare om vilket elavtal som är bäst för dig. Alla som tecknar avtal under dagen bjuds på hamburgare, läsk och sockervadd värde 60:-.

 

barnkalas

______________________________________________________________________

2013-05-08
Avbrott i fjärrvärmen kl 07.00-14.00 idag p.ga underhållsarbeten. Gäller hushåll inom rödmarkerat område på kartan nedan.

karta

______________________________________________________________________

2013-05-07
Ny gatubelysning i Norrfjärden

norrfjärden

I slutet av maj börjar vi utbyte av gaturarmaturer i Norrfjärden (inramat område i kartan).

Läs mer här.

______________________________________________________________________

2013-05-07
Släckt gatubelysning i Piteå Kommun.

Gatubelysningen är släckt perioden 1/5-1/8 enligt beslut av Piteå kommun.

______________________________________________________________________

2013-05-06
Underhåll av centrala fjärrvärmenätet

nyhet-fjv

För att säkerställa framtidens försörjning av driftsäker fjärrvärme behöver fjärrvärmekulverten bytas på sträckan längs Sundsgatan mellan busstation och Kolmilavägen. Arbetet beräknas pågå hela sommaren och kommer att medföra begränsad framkomlighet, grävning på vissa tomter samt periodvis frekvent trafik i området.

Läs mer här.